A més del 60% no li agrada..... però l'empra









"el mite que augmentin els costipats" es pot produir, no per l'ús de l'aparell sinó per la falta de renovació de l'aire que es produeix en una estada totalment tancada.

Aquesta és la mateixa situació que es dóna a l'hivern amb la calefacció, quan també es tanquen portes i finestres per mantenir la temperatura, el que impedeix que es renovi l'aire que es respira, i propicia els contagis amb més facilitat.

A més, Entrenas ha indicat que els malalts respiratoris "han d'extremar una mica les precaucions", però no contraindica la seva exposició a l'aire condicionat.

El clima de Còrdova i les altes temperatures fan que, "usat de manera moderada i correcta", l'aire condicionat sigui alguna cosa beneficiós, tot i que el metge ha precisat que fora d'aquestes recomanacions generals "el seu mal ús pot generar problemes, especialment respiratoris".

L'ús de l'aire als domicilis pot produir problemes de tipus respiratori, així que per prevenir s'ha de tenir una temperatura "que no sigui excessivament baixa", de manera que Entrenas ha aconsellat que els filtres es netegin cada vegada que comença la temporada de calor "perquè es poden acumular bacteris i fongs al seu interior".

En aquest sentit, el pneumòleg ha destacat que la temperatura idònia ronda els 22 o 23 graus, i no els 16, com sol passar en grans espais "perquè aquesta seria la temperatura de les cambres frigorífiques", ia més, ha desaconsellat les exposicions directes del cos "perquè generen contractures musculars i dolor".

Entrenes ha destacat que també cal anar amb compte amb els corrents d'aire que produeixen els ventiladors tradicionals, ja que la seva exposició directa també pot produir dolor, contractures o fins i tot paràlisis facials.

Entre els consells que ha facilitat el facultatiu destaca que només s'usi l'aire a les hores puntes de calor, que es mantingui a una temperatura uniforme i que es recuperi la humitat ambiental del lloc.




T'agrada l'aire condicionat?


T'agrada l'aire condicionat?
No, me molesta molt. Obrint les finestres en podríem prescindir
57      41.9%     
Sí, però només per als llocs on s'ajunta gent
30      22.1%     
Sí, a l'estiu és imprescindible
27      19.9%     
No, és una font de microbis, provoca conflictes i no és sostenible
22      16.2%     

Nombre de votants      :  136
Primer vot      :  diumenge, 17 de juliol de 2011 10:24
Darrer vot      :  dissabte, 30 de juliol de 2011 14:12