La Fundació March i l'Ajuntament ens ofereixen una bella instal·lació que interrelaciona amb l'escultura de ses Àncores i omple tota la plaça.
El "land art" és un moviment artístic que reflexiona sobre el medi ambient alterant el paisatge de manera estètica.



Són molts els turistes que enguany es sorprenen al Passeig de Cala Gat amb la nova instal·lació artística que hi ha a la plaça de ses Àncores. De fet pocs són els que no sen van sense una fotografia. Alguns ens demanen l'autoria, nosaltres hem dit que si no està senyalitzada és perquè possiblement no estigui acabada, i ara, amb el tema de les eleccions no es pot inaugurar. 

El Land Art o Earth Art és un corrent de l'art contemporani en la qual es creen obres en plena naturalesa (o paisatges urbans) utilitzant en moltes ocasions els materials que trobem en ella, com a roques, gravetes, terra, branques, sorra… Fins i tot alguns fenòmens naturals com és l'el vent o les marees poden formar part d'aquestes obres. En aquest cas, no dubtam que la contribució del temporal Juliette del mes de febrer ha esta rellevant per aquesta obra. 

Anant a les fonts podem dir que Dennis Oppenheim fou el pioner del land art, un moviment que té com a escenari la naturalesa i que va néixer als EUA a mitjan 60. Aquesta modalitat artística, que pretén alterar el paisatge amb una intenció estètica i de reflexió sobre l'entorn i el medi ambient, té també alguns adeptes entre els artistes locals que, ja sigui de manera habitual o ocasional, han realitzat algunes "intervencions", com ells les defineixen, sota el paraigua d'aquest corrent artístic.

El "land art" vol ser una metàfora de "com aniquilem la naturalesa sense adonar-nos i la necessitat que tenim de reinventar-la", i és que que l'art "és per a veure a distàncies llargues i dirigit a un públic vinculat amb la naturalesa; és enriquidor, comunica molt i és una manera d'usar el paisatge com a escenari per a l'art i expressar-te en pro de la protecció del medi ambient".

En moltes ocasions, les obres d'aquest tipus estan exposades als canvis i l'erosió de l'entorn natural en el qual es troben pel que algunes han evolucionat o simplement desaparegut. D'aquí ve que en el land art resultin tan importants els treballs de fotografia o els enregistraments del procés i de l'obra acabada siguin molt importants. Per aquest motiu Cap Vermell organitzarà en breu un concurs de fotografia.

Enhorabona als responsables.