“M’agradaria convidar a tothom a participar i gaudir dels actes de les festes i a viure-les activament. Esper que tothom ho faci amb coneixement i ningú faci desastres ni excessos”.












 

En Joan Campins és el regidor de festes de l’Ajuntament de Capdepera. Enguany s’estrena com a responsable del programa de les festes patronals de Cala Rajada i Capdepera. Hem conversat amb ell per que ens conti cinc cèntims de com han anat les festes de Sant Roc i com van les de Sant Bartomeu.  

- Joan, tu has format part de la Comissió de Festes des de fa anys, però les d'enguany són les primeres festes que organitzes directament com a regidor, com ha anat aquest repte?
- Sí, és cert que particip de la comissió de festes d'ençà que tenia quinze anys i enguany m’ha tocat encapçalar-la i gestionar tota l’organització de les festes. La veritat és que tot està anant bastant bé i tenc molta il·lusió de què surtin unes bones festes.

- Al passat ple comentaves que el programa de festes d'enguany era continuista, amb novetats, ens les podries comentar?
- Les novetats del programa de Sant Roc d’enguany han estat el ball obert i el torneig de vòlei, actes que han tingut molt d’èxit i molta participació. Pel que fa a Sant Bartomeu podreu gaudir com a novetats la trobada de gegants, el bingo musical després del sopar a la fresca i l’animació infantil després dels jocs.

-  Les festes de Sant Roc són a punt d'acabar, com les valores?
- Molt positivament pel que fa a la participació de la gent i a l’ambient format. És cert que les Festes de Sant Roc han anat perdent protagonisme al mateix temps que les del Carme han guanyat adeptes i actes, però hi ha actes com el Trakabar o els jocs infantils que han estat un èxit.

- Tot està a punt per arrancar les festes de Sant Bartomeu. Contràriament a les festes de Sant Roc, sembla que cada any agafen més força, perquè creus que hi ha aquesta diferència?
- Com deia abans, a Cala Rajada ja tenim el Carme a principi d’estiu i oci nocturn cada dia de la setmana, en canvi, a Capdepera les Festes de Sant Bartomeu són l’epicentre de l’estiu i els dies de l’any amb més vida al poble. Les festes de Capdepera creen aquesta sensació de comunió amb els teus veïns i de fer poble. Les associacions hi participen activament, tothom surt al carrer, hi ha certs actes “històrics” i únics molt arrelats, etc. En definitiva, un conjunt de factors que ajuden a aquesta sensació de força i èxit.

- Què és el que t'ha resultat més complicat a l'hora d'enllestir les festes?
- Enguany per com ha caigut el calendari la programació dels diferents actes de cada dia i també la contractació dels grups, ja que aquestes dates hi ha moltes festes als pobles de Mallorca i els grups musicals estan molt sol·licitats. És difícil fer coses que agradin a tothom i, per això he intentat programar actes bastant variats, música de tots els estils i festes a horaris distints perquè la població pugui conciliar la seva vida laboral i familiar amb les festes.

- A nivell de pressupost has tingut prou?
- Sí, de moment ha bastat, però per molt que hi hagi, sempre és poc. Ara bé, sí que s’ha de ser conscient que tot ha pujat molt, especialment el caixet dels grups.

- Du molta feina preparar les festes?
- Bastanta la veritat, sobretot coordinar-ho tot i no passar res per alt. Especialment en ser el meu primer any, ja que hi ha moltes coses que fins que no les toques amb les mans no saps com van.

- I una vegada començades duen molt d'estrès?
- Ara veurem els dies més forts de Sant Bartomeu com va, però he intentat tenir-ho tot fermat perquè els dies de festa no hi hagi imprevistos, però sempre en surten. Amb l’ajuda i col·laboració de tothom ho surarem!

-  Alguna cosa més que vulguis afegir…
- M’agradaria convidar a tothom a participar i gaudir dels actes de les festes i a viure-les activament. Esper que tothom ho faci amb coneixement i ningú faci desastres ni excessos. Voldria aprofitar aquesta entrevista per agrair una vegada més a tothom qui fa possibles aquestes festes: col·lectius i associacions, Comissió de Festes, brigada, policia i Protecció Civil, etc.

Molt bones festes, gabellins i gabellines! Ens veim per enmig!

Moltes gràcies Joan per dedicar-nos una estona del teuexcàs temps en aquests dies de festa. Segur que ens veiem !