SOM AQUÍ GABELLINS començà la seva activitat ara fa tres anys i sembla que hi són de tota la vida. Tal volta perquè els veiem i ens hi relacionam tan sovint, encara no els havíem entrevistat. Parlam amb José J. López, Esperanza Izquierdo i Toñi Cumbreras, que ara mateix tenen un gran projecte entre mans: SOM SOLIDARIS…



- Com sorgeix la idea de fer una
Fira d’entitats socials?

La idea va sorgir arran d'una donació de quadres. Primer es va pensar en fer una exposició i això va derivar en la idea d'organitzar un esdeveniment on participassin totes les associacions, entitats i fundacions del municipi que donen suport a alguna causa, per donar visibilitat, informació i crear inclusió. Es va contactar amb ells, els va semblar molt bona idea participar i entre tots es va decidir el nom: SOM SOLIDARIS.

- Encaixa per Nadal o les dates són una mica difícils?

Si, és un esdeveniment que encaixa molt bé ja que és totalment solidari, tot i que no va ser fàcil quadrar una data perque al desembre hi ha molts esdeveniments programats al municipi.
L'atzar va fer que el diumenge,dia 22 de desembre no hi hagués cap esdeveniment i ens va semblar un dia perfecte per ser el preàmbul del Nadal. A més és el dia de la sort ja que coincideix amb el sorteig de la Grossa.

- Ha tengut bona acollida en el teixit associatiu del municipi? Qui hi participarà?

Molt bona!! Tot un èxit, ha tingut una molt bona acceptació i una gran participació. Aquestes són les associacions i entitats que participaran:



AMIPA S'Alzinar
AMIPA S'Auba
AMIPA Sa Pilota
APIMA Es Ferreret

Associació d'Ajuda Contra el Càncer
Associació cultural Cap Vermell
Associació Festes del Carme
Ajuda als Animals
Batucap
Càritas
Cavalls de vida
Creu Roja
Club Sol Naixent
Esperança de Vida
Espirit Feminista
4t de l'ESO
Protecció Civil
Domus VI Capdepera

Obreria de Sant Antoni
Projecte Àfrica (Claudia Troppa)
i nosaltres, Som Aquí Gabellins.




I a la part artística:

Coral Gabellina
Jazz Club Sound
Aires Gabellins
Esperança de Vida
Coral S'Alzinar
Coral Club Sol Naixent
Art Violetta
Joan Cabalgante
La Tuna Gabellina
Banda de Cornetes i Tambors
Castell de Capdepera
Batucap
Les Guitarres de N'Elionor, Joana i Maria
Bernat i Marga
Marisa Rojas i Esperança Sureda




- Quines activitats es duran a terme?
Diferents tallers: mandales, papiroflèxia, neules, passeig en poni, batucada, bingo solidari, nadales (es demanarà als nens que portin els seus instruments), ball de línia, ball de bot, corals, exposicions, actuacions de músics i cantants i com no, el nostre estimat Pare Noel que vindrà per rebre a tots els nins i nines.
També hi haurà un punt de recollida de joguines usades i un punt de recollida d'aliments i productes de neteja per a gats.
Es repartiran cartells i flyers pel poble amb tota la informació i horaris d'actuacions.

- Quin resultat esperau?
Esperam tenir una gran participació de tot el poble i que sia un dia divertit i solidari per tal de conscienciar a la societat de la importància que té el voluntariat i, a més, donar a conèixer les diferents causes que hi ha al municipi en què poden col·laborar i invertir el seu temps .

- Així com ens ho contau és molt engrescador, tendrà continuitat?

Bé, això serà millor contestar després de l'esdeveniment però la idea és crear un precedent i seguir any rere any. Allò que importa és que no falti la il·lusió,... ja es veurà.

 



- I, ja que hi som, també ens agradaria parlar de SOM AQUÍ GABELLINS, la vostra tasca diària. Tornem enrere. Com i quan sorgeix SOM AQUÍ GABELLINS?
El 2014 vam començar un voluntariat amb persones amb diversitat funcional intel·lectual en el Cap Vermell anomenat Capdepera Integra.
Arran d'aquest voluntariat i veient les necessitats reals dels usuaris va sorgir la idea de crear una associació amb la qual poder donar visibilitat i crear inclusió a aquest col·lectiu tan especial per a nosaltres. I vam començar aquesta bonica història que és avui dia SOM AQUÍ gabellins, una història plena d'esforç, ganes i molta moltíssima il·lusió. Amb el suport de moltes persones i col·lectius. Creim que hem creat una forma d'inclusió basada en la participació lúdica i social de Som Aquí Gabellins al poble.

L'acollida i acceptació de Capdepera a aquesta associació era imprescindible per dur a terme aquest projecte i ha estat i és tota, ja que ens han ajudat des del minut zero. Teiu en compte que tot el que feim està basat en els recursos socials, el poble és el nostre major actiu.


- Qui sou i què feis?
Som una associació de voluntaris que treballa per a la integració i inclusió de persones amb diversitat funcional intel·lectual del municipi de Capdepera.
Ens dediquem a la part lúdica i social, fem teatre, tallers de Nadal, de carnaval, vam participar en diferents festes de poble, anem a la piscina municipal, vam crear esdeveniments, vam realitzar excursions, donem la major visibilitat possible.


-Com aconseguiu el finançament necessari?
Bona pregunta ... a través de les quotes dels socis, dels donatius tant de particulars com d'entitats, associacions, artistes i amb diferents esdeveniments que realitzem durant l'any amb la col·laboració imprescindible de l'Ajuntament de Capdepera, l’Obra Social la Caixa, comerços, bars, restaurants, empreses etc ...


-Com valoraríeu la feina feta fins ara?
Molt positiva, perque es veuen els resultats dia a dia ja que s'ha aconseguit crear un punt de trobada i d'oci per als joves i veient com ho gaudeixen ens dóna més ànims per seguir creixent i més il·lusió per crear nous projectes. Certament ha estat un gran esforç per part de tothom.





-De quines activitats o objectius n’estau més contents i quines fites vodríeu aconseguir en un futur proper?
Estem contents de totes les activitats realitzades des de la primera activitat que ferem oreanes, fins a la paella per a sis-centes persones; des de l'activitat més petita a la més gran totes són importants ja que estan entrellaçades per aconseguir els nostres objectius, un d'ells ja complert que era tenir el local de SOM AQUÍ GABELLINS.
Un dels nostres principals objectius és que l'associació es mantingui i segueixi endavant i en aquesta marxa per tal de desenvolupar nous projectes.
I, sí, és cert que tenim en marxa noves idees d'inclusió que ja s'aniran explicant quan sien prou madures.

- Alguna cosa més per afegir?

Volem agrair a el poble de Capdepera la seva gran solidaritat, així com a associacions, comerços, bars, restaurants, particulars etc ...i a l'Ajuntament de Capdepera pel seu suport i col·laboració.
Dir que tots els que formam part de SOM SOLIDARIS estam molt il·lusionats amb l'esdeveniment del dia 22 de desembre i vos hi esperam a tots per crear el dia de la SOLIDARITAT.
GRÀCIES, GRÀCIES, GRÀCIES!.

Moltes gràcies a vosaltres i endavant !!!!