La veritat és que tant jo com la Comissió de Festes estem molt contents de com ha anat tot. Hi ha hagut molta participació del poble, tothom s'hi ha involucrat moltíssim





Acabades les festes de Sant Roc i Sant Bartomeu, hem volgut conversat amb na Carmen Corraliza, que durant tot el mes d’agost ha estat al capdavant de la Comissió de Festes. Sempre al peu del canó, per si surt qualque entrebanc i vetlant perquè tot surti així com estava programat.

Les festes fa dos dies que han acabat i la regidora responsable de l'àrea ens fa la seva valoració que com ha anat tot plegat.

 

- Carme què ens pots dir de les festes de Sant Roc i Sant Bartomeu 2019, que just ara acaben?

- La veritat és que tant jo com la Comissió de Festes estem molt contents de com ha anat tot. Hi ha hagut molta participació del poble, tothom s`hi ha involucrat moltíssim, com en altres anys.

Per Sant Roc a la Festa Hawaiana i a les exhibicions de les acadèmies de ball hi va haver un ple total de la plaça dels Pins. El dia dels jocs d’aigua i les piscines ja parlaven que la plaça queda petita, és a dir molt, molt d’ambient. Per això estam contents, de la bona acollida dels actes. Dels focs artificials ens han arribat opinions que diuen que van agradar molt, així com del jazz.

Enguany, com a novetat, celebràrem el Trakabar per Sant Roc, era la primera vegada que es feia i no esperàvem  tanta gent. Realment es va superar la participació prevista, per ser al primera vegada... pens que pot millorar, per suposat! Així que mirarem si hem de fer alguns canvis i veure altres opcions. Però vaja, en general estam molt contents.

De Sant Bartomeu he de dir que a tot el que són festes (el típic Garbeo. la Festa Blanca, la verbena ...) hi ha hagut molta gent. Es pot veure a les fotografies, una participació espectacular en tots els actes. Enguany hem tingut DJs del poble,  Javi Yañez, Robert i René, tots de Capdepera, amb molt bona combinació amb el grup musical. També s’ha de dir que a la Festa Blanca, amb en Juan Campos i tenir els revivals de fa temps, la veritat és que a la gent de certa edat ens agradà que hi hagués una varietat de música, al gust d’uns i altres.

També estam molt contents amb el microteatre, la gent ens comentà que quedà supercontenta.

Els tallers dels infants era la primera vegada que els fèiem a la plaça del Sitjar, i els pares i mares ens comentaren que estaven contens de com havia anat tot.

- Què es pot millorar?

- En general estam molt contents però sabem que tot es pot millorar.

Vull comentar el tema del “mapping”, no era una cosa que nosaltres haguéssim encarregat. Tant el consistori, com la Comissió de Festes i l’empresa de so quedàrem molt aixafats perquè el que es projectà no tenia res a veure amb el vídeo en què havíem estat treballant. Arran d’això hem fet una nota de premsa (que publicam a Cap Vermell). Aquest fet no lleva que en general la valoració sigui molt positiva i que estam molt contents de com s’ha desenvolupat tot.

- I darrere les festes hi ha la Comissió de Festes...

-  Jo vull agrair  moltíssim a la Comissió de Festes, que són 36 al·lots i al·lotes que venen voluntàriament i fan aquests treballs quan se’ls necessita, als jocs d’aigua, als tallers dels nins i nines..., en qualsevol moment que els necessit els trob.

Vull aprofitar per dir-li a tothom que les portes de la Comissió estan obertes, com es va dir al Sopar a la fresca per un representant de la comissió (per cert, a pesar del fred, la gent va quedar molt contenta del grup que vam dur!). Convidam a tothom que vulgui venir, ja que estam oberts a la participació de tots, tenguin l’edat que tenguin, que donin les seves opinions... nosaltres estam allà per a escoltar i intentar fer, més  o manco, tot els que ens demanen i que estigui al nostre abast.

Intentam que les festes siguin per a totes les edats i que cada un tingui el seu moment, tant si vol anar al teatre,  com a veure els cavalls, com si vol anar a una festa, o al tardeo o a un taller...  Ens és igual, nosaltres estam disposats a escoltar opcions i idees, i a partir d’aquí jugar amb elles.

- Gràcies Carme, ara a descansar una mica...

- Descansar? Pensa tu, ja estic preparant la Mostra de la Llampuga.

Com diu el refrany “festes passades, coques menjades”, però ara cal valorar com ha anat tot, reforçar allò que ha nat bé i millorar tot el que es pugui millorar. Així que també vos animam a participar a la Comissió de Festes per dir-hi la vostra. Al cap i a la fi, del que es tracta és que, com bé diu na Carmen Corraliza, les festes siguin de tothom.