En Metus Mustafà és el jove cap de cuina del restaurant Volcànic, que forma part del renovat  hotel SKY Bel Mallorca , els antics apartament SAMU. Malgrat la seva joventut, té una sòlida formació d’alta cuina a l’Escola Hosteleria de Palma. Ha treballat durant 10 anys a l’Hotel Bella Playa, d’on guarda bons records i l’experiència adquirida, i un any a Som Hotels com a cap de cuina. Ara s’ha posat al capdavant de Volcànic, amb una oferta gastronòmica molt especial.


- Com i per què  t’has implicat en aquest projecte?

- Primer de tot, tinc assumit que per jo és tot un repte professional molt important. Vull que Volcànic sigui un restaurant obert a tothom, llevar-li l’etiqueta de “cuina” de l’hotel i oferir una oferta culinària original, pròpia.

Canviar d’una cuina d’hotel a una cuina de restaurant n’hi ha alguns canvis important com el ritme de feina i els horaris, però si t’agrada la cuina i cuinar, i és el meu cas, l’hotel es queda petit i per jo obrir Volcànic na estat una gran oportunitat.  En Miquel Beltran ha reformat els antics apartaments SAMU, deixant unes 30 habitacions totes noves,  i a més el restaurant i la terrassa obertes al públic, i aquí entra la meva proposta.

  


- Fins qui punt és la “teva cuina”?

- La carta està feta per jo, acceptant suggeriments, però he preparat les 34 referències que conté. Esta basada en un bon producte, amb una elaboració acurada, i l’ús del forn Josper. Aquest forn combina la graella i el forn, emprant brases a base de carbó vegetal, obtenint altes temperatures (400/500 graus) que faciliten i milloren la qualitat dels plats.

Pel que fa al producte comprem carn de primera qualitat a dos subministradors i nosaltres mateixos la madurem fins a 40 dies, amb la qual cosa oferim un concepte nou.

  


- D’on surt el nom  “Volcànic”?

- En principi el nom feia referència a una idea primera d’elaborar els plats de carn amb una pedra calenta,  d’orígen volcànic. Però pensaren que seria torrar la carn sense aportar molt al producte final, així que vam rebutjar aquesta opció però el nom quedà.

El forn Josper aporta textures i sabors diferents, això combinat amb una presentació adequada  ens permet oferir un bona experiència gastronòmica.

- Quin servei oferiu?

- Pel que fa a l’hotel preparem l’esmorzar pels clients cada matí. Al restaurant, de moment feim el sopar i el servim a la planta baixa o a les terrasses. Pot ser més endavant haurem d’ampliar  pels dinars, però tinc els peus a terra i som conscient que el restaurant és a tercera línia de mar i no tindrem clients de pas, per tant volem que els comensals surtin amb l’impressió d’haver tingut una bona experiència gastronòmica i vulguin tornar. Així tenim un preus moderats i equilibrats, en relació amb la qualitat que oferim. També sabem que al principi ens costarà donar-nos a conèixer... La nostra intenció és crear una clientela fidelitzada i poder obrir tot l’any.

Pel que fa a la terrassa també és oberta al públic des de les 12. Se pot venir a la piscina, prendre qualque beguda a preus normals i gaudir de les vistes.

 


- Alguna cosa que vulguis afegir?

- Primerament convidar als lectors a provar la nostra cuina, amb la seguretat que serà una experiència gastronòmica agradable. També insistir que Volcànic és un restaurant obert a tothom, no el menjador dels clients de l’hotel. I donar-vos les gràcies per ajudar-me a difondre la meva proposta.

Seguim parlant amb en Metus mentre ens conta mil i un detalls, explicant-nos l’origen de la carn, com es transforma amb la carn quan madura, d’alta cuina, de com funciona el forn... Com va comentar al principi, estam davant un jove cuiner amb els peus a terra però amb ganes d’innovar i fer-se un lloc en la variada oferta gastronòmica del municipi.

Esperem que li vagi molt bé, mentre anirem pensant el dia per anar a sopar i comprovar el que diu.

 

 
Restaurant Volcanic
carrer Bustamante, 40
telèfon 902 1000 655
https://skybelhotel.com