El Jove grup d’actors Dois Teatre, format per 5 al·lotes i dos al·lots, dirigit per en Jeroni Morey preparen l’obra  La doble vida d’en John, de Ray Coony. Es tracta d’una obra de teatre de certa antiguetat, versionada fa uns 7 anys a Barcelona, que en Jeroni ha adaptat pel grup.

Aquest grup de joves actors i actrius tenen certa experiència damunt l’escenari. Tots ells fa anys que participen de tallers de teatre, a més de les experiències teatrals a les escoles. “ Amb en Jeroni fa set anys que feim teatre a l’estiu!” Puntualitzen totes alhora.

 Avui ens hem presentat al Teatre de Capdepera i hem parlat amb les actrius del grup, els al·lots ( Jaume i Pep) tenien compromisos i no havien acudit a l'assaig.

Volem saber perquè us agrada tant fer teatre.?

Laura: Jo faig teatre perquè m’ompl molt. Quan estic a l’escenari  m’hi sento molt bé, estic no sè...com a ca meva. Com fa tant de temps que fem teatre juntes me sent com a la família.

Mar: A jo me fa desconnectar. M’hi trobo tan bé que m’oblido dels problemes

Queta: Aquí, a l'escenari,  me sento molt a gust. Senzillament m’agrada.

Neus: Quan faig teatre m’ho passo molt bé. He conegut gent, amb la gent del teatre rius molt, fer teatre és molt divertit i a  més tinc molt bona sensació quan fas riure a la gent. M’agrada fer diferents personatges.

Clara: Jo també m’ho passo molt bé. Abans de fer teatre era molt tímida i gràcies al teatre he perdut part de la meva timidesa i me sent molt millor.

 

Ara que no ens escolta (rialles) que podeu dir de Jeroni com a director?

- A Jeroni l’estimam molt, fa molt de temps que estam amb ell i ens coneixem. Ell sap triar el paper que millor ens va i ens posa fites perquè ens anem superant.

És el millor! (rialles).

 

- Què opinau d’aquesta efervescència de grups de teatre a Capdepera?

- Laura: Penso que és molt bó que es faci teatre a Capdepera, crec que ajuda a fer poble, anima a la gent a sortir i ajuda a millorar la cultura del nostre poble.

- Jeroni què ens pots dir d’aquest taller de teatre?

Passam molt de gust fent teatre junts, però també feim molta feina. En aquesta obra s’ha de memoritzar prou, es tracta d’una obra llarga de quasi una hora i mitja, molt àgil i amb molts de diàlegs. Entre escenes gairebé no hi ha discontinuïtats, tot va molt ràpid amb un ritme frenètic que necessita molta concentració. Però també és una obra molt divertida.

Amb l’adaptació primer de tot he escurçat l’obra, d’entrada molt llarga, després  he intentat que cada un trobi un personatge adeqüat (inclús he hagut de canviar el sexe d’alguns personatges) i situar l’obra en l’actualitat per a fer-la més propera.
Com he dit ens duim molt bé, diria que hi ha molt de feeling en el grup.

- Voleu afegir res més?

 Totes: Convidam a tots a venir al Teatre de Capdepera dia 12 i 14 a veure’ns, s’ho passaran molt bé. És una obra molt divertida, amb molt de ritme.

Nosaltres ens ho passam molt bé preparant l’obra i esperam que el públic també pugui gaudir i divertir-se amb nosaltres

Els protagonistes de l'obra són: 

- Jaume Torres Torres --> John Smith (Pare de familia) 
- Claro Font Ferrer --> Antonella Smith (Mare de Vicky)  
- Laura Loshuertos Esteva--> Antonia (Mare de Kevin)  
- Pep Bauçà Navarro-> Kevin (fill) 
- Neus Melis Bestard -->  Vicky (filla)  
- Mar Font Sureda --> Rosy (amiga i companya de feina d'en John)  
- Catalina Herrero Bestard --> Senyora Gared (Mare de Rosy)