Han obert un despatx d'arquitectura a sa Font de sa Cala


 Dies enrere vam mantenir tenir una conversa amb els arquitectes Rodolfo Ceprián i Clara Arnau. Junts s’han embarcat en l’engrescador projecte de C.A Arquitectes, un despatx d’arquitectura ubicat a sa Font de sa Cala.

Ofereixen una sèrie de serveis professionals, com aixecaments de plànols, avantprojectes, estat de mesuraments, pressuposts, certificacions, projectes… i tot allò que fa referència a la seva especialitat.

- Enmig d’aquesta crisi, que afecta especialment el sector de la construcció, com us heu decidir a tirar endavant amb aquesta iniciativa?

Rodolfo - Primer de tot és cert que el sector de la construcció ha estat pràcticament aturat, però albiram lleus símptomes de millora. Fa un parell d’anys no hi havia cap obra en marxa en el municipi i ara mateix hi ha uns quants edificis en construcció. Potser sigui poca cosa, però és millor poc que res. De fet, malgrat haver-hi pocs projectes grans, hi ha treballs menors que cada vegada fan més falta.

Clara  - D’altra banda ens hem decidit a obrir el despatx d’arquitectura ja que en el municipi no n'hi havia cap, els serveis d’arquitectura han estat contractats a gent de fora poble. Nosaltres presentam una aposta local, des de la modèstia, per poder actuar amb professionalitat a l'hora de fer i actualitzar plànols, fer reformes, pressuposts, certificacions per a lloguers, legalitzacions i un llarg etcétra.

Rodolfo - Oferim un servei proper al ciutadà, un contacte directe i immediat. Si sorgeix alguna necessitat o imprevist, aquí  al despatx ens trobaran.


 - Sou dos professionals amb dos perfils diferents...

Rodolfo -  Sí, tenim experiències professionals distintes, que es complementen. Na Clara aporta una gran preparació en aspectes informàtics, dibuix en 3D i pel fet d'haver treballat a l’estranger, a Noruega i Bèlgica.

Clara - De la seva banda, en Rodolfo va 25 anys que fa aquesta feina, dels quals 15 a Capdepera. Així, unim l’experiència amb una sòlida formació en noves tecnologies.

- Com arribau a prendre aquesta decisió?

Rodolfo -  Davant la situació actual de crisi, teníem dus opcions: o cercar feina fora - de fet hi ha possibilitats de feina a l’estranger -  o intentar-ho aquí, en el nostre cas obrint l’oficina a Capdepera. És una aposta pel nostre municipi i creure que té futur, que la situació pot millorar, malgrat sigui a poc a poc.

Clara - Pensam que això és un actiu important per al projecte, juntament amb els nostres coneixements i a les relacions laborals que tenim a Capdepera. Confiam que  tindrem una oportunitat. Després, el temps ho confirmarà, o no.

-Com veis el futur de la construcció, a Capdepera?

Rodolfo - Depèn de amb què ho comparem. M’explic: si miram la situació actual respecte a la de fa 10 anys, el panorama no és gens bo, ara bé, si miram dos anys enrere (quan veritablement no hi havia  res), es constata cert moviment, malgrat sigui poc, o que fan les obres empreses foranes... Les d’aquí també arriben a fer algunes feines. Després de 6 anys de caiguda, hi ha aspectes que milloren (xifres macroeconòmiques, confiança...), i a nivell local, en la construcció hi ha moviment com ara xalets, reformes d’hotels, grans infraestructures...

Clara - És evident que no es construeix com abans de la crisi, era un creixement insostenible, amb un ritme absurd. A la península també es construí com aquí, de fet hi ha zones, València per exemple, amb major parc immobiliari, però el fet de ser una illa i un espai més reduït sembla que la pressió ha estat major.

Rodolfo - Per parlar de futur hi ha un element important que cal clarificar: el Pla general d’Urbanisme. La modificació de les normes urbanístiques no s’ha fet. És un problema que s’arrossega des de fa molt de temps i cap responsable ha esta capaç de solucionar-lo. Falta saber per què no s’ha fet la feina. Al final, tot es tradueix en una manca de previsió, de planificació, i això es veu a altres àmbits d’actuació, que s’acaben fent a correcuita per manca de temps.

 - Alguns paraules abans d’acabar...

Rodolfo - Només dir que nosaltres hem fet una aposta ferma, hem arrancat aquest projecte i animam la gent perquè, cadascú des del seu àmbit, ajudi a sortir de la crisi.

Clara -  A nosaltres ens trobareu al despatx, especialment els capvespres. Durant el matí ens poden telefonar i tot d’una ens posarem en contacte. No dubteu de consultar, demanar pressupost,... També podeu mirar el nostre Facebook.


Evidentment, vam seguir parlant d’arquitectura i d’arquitectes, de la seva feina, d’edificis i cases, d’edificacions i reformes..., una bona estona més.

Esperem que tinguin sort i feina.

 

Els seus telèfons  de contacte són:

Rodolfo Ceprián (626 31 95 58), Clara Arnau (655 61 26 02) i oficina (871 57 95 72)