Una ballada gabellino-artanenca amb aires del Principat i pamboliada per acabar.


Tres hores de ball obert. Tres hores d'un gran ambient festiu, d'espontaneitat i de qualitat artísitca. Tot ben pensat: tres grups de sonadors, bona música, bar a preus populars, una rifa, pamboli per acabar i, sobretot una ballera rabiosa i molta gent amb ganes de ballar. Tot un èxit.
L'inici, cap allà a les 19 h fou discret, costà arrancar. Encara no havia arribat la gentada que gaudí del gran espai que oferia la plaça del Cap Vermell. Sonaren els Sonadors de Jotes i Mateixes de Capdepera, el Castell de Capdepera i Artà Balla i Canta. Tres grups de prestigi musical contrastat. 

Així com pasava el temps i arribava més gent els balladors s'encalentiren.

Però què és això de PAMBOLERO? 

Pambolero surt d'una xerrada entre amics per devers Barcelona. Vàrem veure com s'organitzaven ballades per tot Mallorca i a Capdepera no teníem res, només la petita ballada després de l'actuació per festes. És per això que vàrem començar a pensar qui podríem fer, i va sortir s'idea de fer una ballada i una pamboliada (d'aquí ve es nom pambolero).

Com ja hem dit, apart de la ballada i la pamboliada també hi hagué una rifa, que ajudà a pagar totes les despeses.

Els organitzadors amb noms i llinatge són. Marta Gili, Sebastià Gomila i Tonina d'Artà, i na Margalida Flaquer i Tomeu Sureda de CapdeperaA les 20h la plaça era plena i el gaudi pels sonadors, balladors i públic en general era gran.
S'anà enfosquint però no fou obstacle perquè el ritme ni els balladors baixàs en cap moment. Aquí en teniu un tast:Una ballada que s'organitzà amb el risc d'una tormenta que no ens tocà i que permeté fer-se a l'exterior, on tothom gaudí al seu redol.

I per acabar el grup Artà balla i canta posà la cirereta més dolça al pastís de la trobada.
Un èxit total que ja es prepara per l'any que ve fer-ho encara millor. 
I després de la ballada, una pamboliada regeneradora al cobert del Centre Cap Vermell. Un plaer complet.
Enhorabona!!!!