Cercavila i pregó a càrrec de Joan Fuster, per a encetar les festes



Les festes d'estiu han començat a rodar. Amb certa polèmica prèvia a les xarxes socials, els actes programats per a la celebració de Sant Roc es donaren oficialment per iniciats aquest divendres, dia 9, amb una sèrie d'actes dels quals us anirem informant.

A banda de la demostració de judo i de la gimcana nocturna, que trobareu oportunament en articles a part, un dels plats forts d'aquest primer dia de festes el constituïen el cercavila, el pregó de festes i la traca del sus. Actes tots ells que formen part d'un ritual que tothom dóna per acceptat i que són d'aquells que admeten pocs canvis dràstics, però que no vol dir que es puguin revitalitzar - especialment del cercavila - i fer pujar de to.

Sigui com sigui, la desfilada va transcórrer sense cap entrebanc, des de la plaça dels Pins fins al Centre Cap Vermell, amb la participació de les habituals formacions del poble: colla de xeremiers, Els que ningú vol, Banda de Cornetes i Tambors i Banda de Música. I molta gent, especialment al·lotea, fent alulea, que d'això es tracta. Quant als turistes, aquests, en general, s'ho miraven des de la indiferència, si és que s'ho miraven.























El pregoner, enguany, va ser un home de les festes... del Carme!, un pescador de raça, una persona popular i apreciada: en Joan Fuster Servera. Amb senzillesa i naturalitat, en Joan es va capbussar en els records que les festes li provoquen, ell que tantes hores i tants d'esforços hi ha dedicat. Els concursos d'artefactes marins, els jocs de platja, el rock-xop o el canti qui vulgui foren alguns dels esdeveniments que el pregoner va evocar d'un passat que, sigui pel que sigui, ara ens sembla llunyà. Nota simpàtica va ser la novetat de la traducció al llenguatge de signes dels sordmuts, a càrrec de Pilar Tena Sancho. Molt bé.



Ens comprometem a lliurar-vos ben aviat el text sencer d'aquest pregó d'en Joan Fuster.




I res, la traca i un glop de cervesa acabaren d'amanir aquest començament de festes, de les quals Cap Vermell desitja que pugueu gaudir plenament. Nosaltres us n'anirem informant passa a passa.



Els dos pregoners de les festes d'estiu, amb na Pilar.