Més gent que mai a les corregudes del dissabte de Sant Antoni




Fidels a la tradició i els horaris de la festa, dijous, 16 de gener, a la cotxeria de na Vergera va tenir lloc el tradicional dinar que reuneix autoritats, Obreria i Banda de Música preludi de les corregudes. Puntualment, a les 15 hores, el dimoni sortí al carrer on la banda de Música i una gentada l'esperava per a fer el primer ball.

Carrer Nou amunt pujà cap la plaça de l'església on se produí l'encontre amb el dimoni ros i se rompé la creu de mata. Us podeu ben creure que la plaça de l'església i els voltants eren plens a vessar. Gent, molta gent i molta animació. Un goig poder ballar amb els dimonis i participar de l'eufòria santantoniera. 



Els carrers de Capdepera quedaren petits per a tanta gent, de tant en tant se produiren autèntics embossos de gent, resultant molt dificultós el trànsit i seguir els dimonis.





Els membres de la banda, amb el director al capdavant, se mereixen un monument per la paciència que mostren any rere any  fent sonar els acords de Sant Antoni en condicions tan difícils. Com la feina dels propis obrers i de les forces de seguretat i protecció civil. Gràcies a tots!



Hi van haver alguns incidents puntuals (dissortadament aquests dies hi ha molta ingesta d'alcohol, i no tothom sap beure amb moderació. Per bé que entenem que quest article no és lloc per aquest debat) però en general la gent va viure la festa amb alegria i va completar tot el recorregut que acabà a la plaça de l'Orient, ja entrats en fosca. Els dimonis, sota els vestits, duien camisetes amb una imatge en homenatge al jove Chan Roy Ajoeb, mort l'octubre passat en un accident.



 Què podem afegir al que heu vist als vídeos editats en aquesta mateixa plana digital?  O als milers d'imatges que circulen per les xarxes socials i digitals?



Ja de vespre la volta de fogueró en fogueró du un altre ritme, més tranquil més pausat,  per bé que enguany hi havia molta més gent que anteriors anys.  A Cada fogueró, ens contaren que hi havia 22 foguerons a Capdepera, els dimonis ballen i tothom aprofita per fer-se unes fotografies amb els dimonis que pacientment posen per agoig del mes petits. Coma novetat dir que enguany el fogueró de la Tercera Edat no va se el primer, els dimonis van sortir del barri de Son Poca Palla i des de Vila Nova anaren cap a Vila Roja.



Després queda el sopar a cada fogueró on se reuneixen familiars, amics, veïns... fins que el cos aguanti



En breu afegirem més imatges del col·laborador Xisco Campins.


Coet que marcà l'inici de la festa puntualment