L'exposició del patrimoni de l'Obreria
i una taula rodona sobre el sentit de la festa, primers actes d'enguany


























Sota els auspicis de l'Arxiu Municipal, que n'ha realitzat l'inventari, l'Obreria de Sant Antoni mostra aquests dies (l'exposició romandrà oberta fins dia 21, de 19  a 21 h) el seu patrimoni. Com va indicar el president, Joan Terrassa, es tracta d'un patrimoni modest, però que resumeix molt bé la història recent de les activitats santantonieres. La mostra es pot veure a la la sala d'exposicions "Sa cotxeria", del Centre Melis Cursach, i va ser inaugurada aquest dilluns, dia 14, a les 19 hores.



Tot seguit, això és, a les 19'30 h, va tenir lloc l'anunciada taula rodona sota el títiol d'"El significat de la festa de Sant Antoni", conduïda per l'obrer Pep Vila, hi varen prendre part; Rafel Fernández, batle de Capdepera; Joan Terrassa, President; Antoni Moll, Obrer Major; Miquel Mulet, rector de la Parròquia; Pau Vives i Rafa Marín, "dimonis"; Jaume Fuster, autor de l'Argument; Jeroni Alzina, membre de la Banda de Música i Eduardo Casellas, cavallista. Cadascun d'ells va aportar la seva particular visió d'aquesta celebració, des dels aspectes religiosos als més lúdics, però amb un denominador comú: la fidelitat a la tradició.

El nombrós públic assistent va fer petita la sala que acollí el debat, el qual va resultar molt interessant, especialment per aquesta diversitat de punts de vista a què hem al·ludit.