Els carrers de Cala Rajada i Capdepera s'han omplet de nins i nines impacients per l'arribada d'Els Reis


Un any més els Reis de l’Orient han arribat a Cala Rajada i Capdepera. Han estat ben puntuals a les 1 hores Passades les restriccions sanitàries per mor de la COVID, la rebuda preparada per la Comissió d’Els Reis ha estat presencial, podríem dir que amb normalitat però amb molts de canvis.

Pot ser l’element que més s’ha trobat a faltar ha esta que enguany l’arribada a Cala Rajada no ha estat per mar, degut a les obres del Port de Cala Rajada que impossibiliten la concentració de gent al moll. Els Reis mateixos van comentar que tenien ganes de tornar a fer l’arribada a Cala Rajada per mar “malgrat es maregin en el trajecte”.

La sortida de la comitiva ha estat per l’entrada a Cala Rajada, per l’autovia, seguint tot el carrer Elionor Servera fins el carrer l’Agulla i arribant a l’església. Durant tot el trajecte ha hagut una gran quantitat de nins i nines, amb pares i mares i familiars a les voreres. Els nombrosos espectadors han omplert la plaça de l’església de goma gom per escoltar els tradicionals discursos de cada un dels Reis Mags, traduïts per l’Ambaixador reial. De les seves paraules destaquem que estàvem molt contents de tornar i tenir els nins i nines al seu voltant, que anàvem carregats de regals i que s’havien d’anar a dormir prest i l’endemà aixecar-se a ls quatre i mitja, cosa que no ha fet molta gràcia als pares i mares.

Després Els Reis han entrat a l’església amb tot el seu seguici de patges, criats i l’ambaixador i s’han assegut davant l’altar on han rebut a tots els nins i nines i els han obsequiat amb un paquet de caramels. Els pares han aprofitat el moment per fotografiar els seus infants amb el seu rei predilecte.

Una altra novetat d’enguany ha estat la participació de la Banda de Música, interpretant nadales, tant a Cala Rajada com Capdepera.

També ha estat novetat la decoració de les carrosses, que s’ha encarregat a una empresa externa. Maduixes, flors i bolets han estat el temes triats.





A les 20 hores Els Reis han arribat a Capdepera. La sortida he estat al  (vora l’Eroski) i han pujar pel carrer Col·legi fins a la  plaça de l’Orient i cap a l’Ajuntament. Durant tot el trajecte han llançat molts de caramels als intents.







Després de fer-se unes fotografies de grup han pujat a la balconada de Can Creu d’Inca i han fet els seus discursos, amb un contingut semblant als de Cala Rajada.



Després han sortit de la casa consistorial, travessant la plaça plena de nins i nines,  per anar a l’església i adorar al nen Jesús, acompanyat de Maria i Josep i un estol d’àngels.

Asseguts davant l’altar han rebut els nins i nines gabellines escoltant les seves demandes i lliurant-los un paquet de caramels.



Alguns ens han comentat que havien trobat a faltar la xocolata que es servia durant l’espera de l’arribada d’Els Reis a la plaça de l’Orient. La comitiva reial ha estat acompanyada per la Policia Local i Protecció Civil que han vetllat per la seguretat dels assistents.

Enhorabona la Comissió d’Els Reis, per tota la feinada que feis, i a tots els qui fan que la màgia continuï i fan de la festa d’Els Reis tan especial a Capdepera.



Altres imatges de l'arribada a Cala Rajada:















Altres imatges de l'arribada a Capdepera: