Com deia un conegut fester, “la Morralla Xop Festival del 2024 va ser una de les més rodones de les que s’han fetes fins el moment, i això que n’han hagut de molt bones”. I pensem que es queda curt, va ser una vetllada memorable amb una sèrie d’actuacions molt encertades i  de Xavi Sarrià, que superà les expectatives dels organitzadors.



Anem a parts. Va començar el grup sineuer Ànimos Parrec, que arrancà de forma suau, però que poc a poc va anar millorant sobre tot pel que fa a l’assistència de públic. Toquen una rock&roll alegre i desenfadat sense un toc reivindicatiu. Ells són en Biel, en Joan, en Guillem i en Julià i van agradar força.








Entre actuació i actuació, mentre els músics i tècnics preparaven els canvis, actuà Wawá, ambun espectacle de percussió i dansa. Aquesta performance substituí a l’enyorada Leti, que durant molts d’anys s’encarregà de amenitzar les transicions entre grup i grup. Wawá, va fer una actuació fantàstica perquè a la gent agradar molt.








En Xavi Sarrià va donar molt de joc i va fer que la gent participés molt i gaudís del concert. Hi havia prou públic, amb u8n bon nombre de seguidors incondicionals que en tot moment corejaven les seves cançons. La seva actuació va ser tot un espectacles de sons, imatges i llums, darrere l’escenari hi havia una pantalla en la que es projectaven vídeos i imatges que donaven peu a comentaris abans de cada cançó. Comentaris i record de persones significatives des del caire reivindicatiu en favor de la llengua i la cultura del País Valencià.


















En Xavi es sorprengué ( i emocionà) en veure que el públic, majoritàriament jove, corejava les seves cançons des del principi al final.  Una actuació damunt el moll, com hem dit fantàstica, que difícilment oblidarem.





 
Acaba l’actuació de Xavi  Sarrià , tornà  a haver una “performance” de Wawà, per donar pas al grup eivissenc Jahbless. Una formació que toca música reggae i va fer una excel·lent actuació. La gent que va poder seguir fins el final del concert va gaudir molt amb aquesta formació totalment entregada.



Devers les 4 de la matinada acabà la desena edició de la Morralla Xop Festival 2024 que ha deixat el llistó molt i molt alt. Per cert el grup de Xavi Sarrià volgué col·laborar amb l'Associació de les Festes del Carme.