Enguany, el dia de la patrona, la Verge del Carme, ha caigut en diumenge, de manera que les celebracions s'han tancat amb el darrer dia de la setmana, de la millor i més solemne manera possible. Unes celebracions que, a l'horabaixa, d'ençà de molts d'anys, culminen amb la missa damunt el moll i la processó marítima.
 


A primera hora del capvespre, els col·laboradors de la parròquia endrecen l'espai, tant l'escenari com l'esplanada, que, com podeu veure a les imatges, fan goig de veure.



Puntualment, a les 20'15 hores, la imatge de la Verge del Carme sortí de la parròquia i fou traslladada al moll, ecortada per la Banda de Cornetes i Tambors i la Banda de Música.









La celebració eucarística, en aquesta ocasió, la va presidir Mn. Bartomeu Català, auxiliat pel titular de la prarròquia, Mn. Antoni Amorós i pels preveres Pere Orpí i Nadal Bernat. Del celebrant, poques coses podem dir, per ben conegut que és, impulsor i ànima del Projecte Home i exrector de Cala Rajada durant cinc anys, on deixà impresa la seva petjada de gran persona i d'home compromès.



Potser el moment més emotiu de la missa va ser el de les ofrenes i les pregàries, en què es recordaren aquelles persones relacionads amb el moll que aquest darrer anys ens han deixat. Ells foren Javier García Barrero, mariner durant tota la seva vida laboral; Manuel Muntaner Fernández, mariner durant un temps i sempre relacionat amb la festa del Carme, com a gran col·laborador; i Vicenç Nadal Sunyer, membre durant moltíssims d'anys de la Coral Verge del Carme, la que habitualment acompanya les celebracions religioses importants de Cala Rajada, i que també en aquesta ocasió, clar, hi posà la música.













L'agrupació "Castell de Capdepera" va ser l'encarregada, enguany, d'escenificar el Ball de l'Oferta.





Un cop acabada la la missa, la imatge de la Verge del Carme va ser tralladada a l'embarcació "Cap Vermell", encarregada en aquesta ocasió d'encapçalar la processó marítima. Però d'aquesta, de la processó, i dels focs uns en donam compte en una altra entrada d'aquesta pàgina.