La pregunta transcendent del dia: què és una revetlla? Podeu consultar el diccionari, però ja veureu com la definició no acaba de satisfer la vostra percepció del que avui en dia és una "verbena". Per a alguns, especialment a la primera part, continua essent una vetllada de ball, però per a bona part dels assistents a aquests actes és molt més: bauxa, trobada, conversa, beguda a dojo, rialles a balquena... 

La del Carme no és una excepció i en el moll s'hi concentra una munió de gent freturosa de passar-ho bé. Uns per ballar, i uns altres - diríem que la majoria - per fer tot lo altre que hem dit, Escoltàrem com el cantant d'una de les orquestres que tocaren aquest dissabte a Cala Rajada reclamava que la gent s'apropàs a l'escenari. Estava demanant que els que es concentraven devora la barra del bar passassin davant, però aquests, com és de suposar, no en feren gaire cas, perquè devora el bar veien complertes les seves expectatives, i la música no era sinó el teló de fons necessari, però en cap cas el centre de les seves activitats. I això, avui, també és una revetlla.

Parlem del bar: aquest duu molta feina, però és la manera més rendible de fer caixa i poder oferir un bon programa de festes on tot és de franc. Per tant, consumir és ajudar a les festes. Deim això perquè fa una mica de mal als ulls veure passar colles de jovent carregades de begudes comprades a qualsevol súper, per a estalviar-se uns pocs euros, però per davant un bar com el de les Festes del Carme, amb consumicions a un euro, no s'hi pot passar de llarg, perquè sense aquest bar les mateixes festes per ventura no serien possibles.

Bé, acabem: la revetlla va anar una monada, sense incidents, amb molta marxeta, amb molta gent i amb bona música a càrrec dels grups Honey, Torró Fort, Aucadana i Baix en Nicotina. Tot ells compliren el seu paper, i n'hi hagué per a tots els gusts. S'hi posaren a les 11 del vespre i acabaren gran dia. I, un any més, el Carme havia tengut una revetlla estupenda, en un marc incomparable. Per cert, al moll hi feia un estar d'àngels.

Aquí us en deixam algunes imatges.