Gertrudis, un dels grups pioners de la fusió de la rumba catalana, celebra 15 anys de carrera amb un disc que es pot descarregar gratuïtament. Clicau damunt l'imatge




Enguany les Festes del Carme piquen fort!
D'entrada ens proposen un grup d'aquells dels quals es parlarà molt: GERTRUDIS. Divertits, rumberos i frescs. Vos recomanam la descàrrega del disc, per tal que us vagi sonant...



I com ells s'atodefineixen:

Heu provat mai de repetir mil vegades una cosa que us agrada molt i no tenir cap tipus d’intenció de parar de fer-la? Doncs això és Gertrudis. Un grup que, tot i haver parat durant gairebé tres anys, et regala una forma de vida que t’enganxa i, sense saber el perquè, el cos et demana tornar-hi.

Gertrudis és, ha estat i serà la nostra festa. La festa de trobar-se dins el local d’assaig i aguantar totes les opinions amb compostura democràtica; la festa d’anar dins una furgoneta i olorar aromes que creies inexistents; la festa de reunions amb decisions de matisacions legalment arqueològiques; la festa dels sopars amb tocs pioners per les nostres papil·les gustatives; la festa de dormir en hotels amb psicofonies passades de volum; bé..., la Nostra Festa.

Com voleu que oblidem tot això? És impossible deixar enrere Gertrudis. Ella ha estat durant anys la nostra forma de viure i, si bé és cert que necessitava descansar, no podíem deixar que s’adormís ressacosa i mal vestida en una pensió qualsevol del Principat!

Seria egoista dir que només volem tornar perquè estem enganxats a aquesta forma de vida, sincerament pensem que no podem oblidar el viatge d’acollida que ha tingut la nostra música arreu a on anem anat, la gent del Maresme movent el cap a ritme de Carita de Rosa, el Penedès votant amb el Sirtakins, el camp de Tarragona cantant l’Ara vinc d’enlloc, el Vallès plorant amb El meu germà, el Bages boig amb el Hey Jou, la Índia impertèrrita amb el Xauen, el Garraf alçant les mans en el Bota, la Garrotxa rient amb el Carai, l’Empordà repartint colzes al Curiós, el Quevec flipat amb la melodia de l’Almejilla, tot Barcelona ballant amb el Samarreta d’Imperi i en fi, més de quaranta comarques i més de deu països movent-se amb les nostres cançons no s’oblida ni es vol deixar escapar així com així.

Això torna! Les vostres ganes són nostres i ens estiren al retorn. Volem retronar-hi i sabem que ens acompanyareu en aquest viatge! Gràcies per tantes alegries i per tantes emocions juntes!

Ens trobem de ben segur pel camí!