Dia 17 de desembre a les 17,30
al Teatre de Capdepera

Presentació a càrrec
de Jaume Santandreu

Una coedició de Documenta Balear i Cap Vermell

 

(Clicau damunt la portada per a llegir el primer capítol)

De nin passava moltes temporades amb els seus padrins. Era un nin un poc malaltís, i la padrina en corria un fum per fer-lo estar al llit. Ja de més gran venia cada any a passar l’estiu a Cala Rajada amb els seus pares. És així que sempre ha tingut una relació molt intensa amb Capdepera i la seva gent.

[Joana Colom, al Pròleg]

Climent Garau, col·laborador habitual de la nostra revista, rebé l'any passat el premi Cap Vermell.

El llibre serva la mateixa litúrgia que regeix les trobades climentines entorn de la taula i la foganya del seu solitari convent.
La conversa comença de berbes, tot amenitzant les sopes seques i grenyals per acabar vora el foc atiant la filosofia de la vida.
Tanmateix, dins la còrpora menuda i àgil de l’apotecari de Bunyola hi habiten, en santa pau i companyia, tres persones.
No debades la Trinitat esdevé model de tota creació. Al casal senyorial de l’àni ma de Climent hi viuen un infant, un savi i Déu. De tots tres, De prop i d’enfora en dóna complida referència.

[Jaume Santandreu, presentació]

Climent Garau i Arbona
(Palma, 1924)

Va cursar la carrera farmacèutica (Barcelona, 1951) i es va especialitzar en bromatologia. L’any 1961 fundà el Centre d’Anàlisis Biològiques. Va exercir la seva professió entre Palma i Bunyola fins que es va jubilar.
En el món de la política va fundar ANAM (Aliança Nacional Mallorquina, 1975) i el GASI (Grup Autonomista i Socialista de les Illes, 1976). Després del seu pas pel  Partit Nacionalista de Mallorca i per la Unió Autonomista, es va incorporar al PSM, del qual fou candidat en les eleccions generals del 1982.
En el vessant cultural, va exercir el càrrec de president de l’Obra Cultural Balear entre 1970 i 1976, període en què aquesta associació va experimentar un creixement notable, tant en nombre de socis com en presència i activitat públiques.
L’any 1982 va ser cofundador del Grup Blanquerna, plataforma dedicada a l’estudi i la reflexió sobre la realitat nacional i cultural de Mallorca. Està en possessió del Premi Ramon Llull del Govern de les Illes Balears i de la Creu de Sant Jordi de la Generalitat de Catalunya. Ni les decepcions en el món de la política ni una realitat sovint hostil a la recuperació nacional d’aquesta terra han menyscabat el compromís de Climent Garau amb el país i la cultura, que ha exercit un activisme exemplar des de la bonhomia i amb un esperit dialogant i entusiasta.