Dia 18 de febrer al teatre de Capdepera a les 21,30h (atenció horari)



Produccions de Ferro presenta: ELS CONVIDATS de Mar Pla. Dirigida per Cristina Cervià, l’obra ens apropa a les relacions de parella i ens mostra tots els secrets i problemes que sovint aquestes solen tenir. Pau, Lluc i Adrià, els protagonistes que seran interpretats per Enka Alonso, Agnès Llobet i Àlvar Triay formaran un triangle amorós on la infidelitat i la desconfiança seran posades en qüestió.

PAU i ADRIÀ són aparentment un matrimoni perfecte. Però com a tota veritat, hi ha coses ocultes que els obliguen a viure en una mentida constant. LLUC, la germana de PAU, fa mesos que comparteix un secret amb ADRIÀ. A casa de PAU i ADRIÀ es celebra un dinar familiar. Minuts abans que arribin els convidats es presenta LLUC, després d’haver passat els últims mesos a l’estranger. A partir de llavors el dinar es converteix en una lluita a tres bandes on els personatges persegueixen objectius diferents i sovint contraposats als desitjos dels seus contrincants.

PAU, LLUC i ADRIÀ es refugien dins un lavabo, s’amaguen dels seus desitjos, de la seva por i del seu rancor. Però el mirall és inevitable. I quan la veritat es reflexa, és possible que tots tres hagin de reconciliar-se amb ells mateixos. ELS CONVIDATS és una reflexió sobre la infidelitat a la parella, la venjança, el joc de la seducció, les relacions familiars i la infidelitat a un mateix. Quan la mentida domina les nostres vides, quan tot això succeeix, és possible que el més traït sigui, sens dubte, un mateix.



L’espectacle revelació de la temporada.
Seleccionat dins del Projecte Alcover.
Premi Escènica al millor text original.

Entrada 8 € joves 5 €



HAN DIT                             

“… Una reflexió lúcida i espontània, diferent i creïble, enriquida amb matisos singulars i enginyosos que fan d’aquesta reunió familiar una sessió de terapia emocional d’allò més original… No és fácil transitar pels estereotips o els llocs comuns, els temes universals, en poques paraules, i insuflar aire fresc a la passejada… Una vàlua atribuible a un triangle creatiu sòlid i molt eficaç. Tres vèrtexs: guió, direcció i interpretació, que es reparteixen els mèrits a parts iguals…” Javier Matesanz, Diari de Balears (19/06/2010).



 

“Tot transcorre dins un lavabo i a partir d’aquí...una meravella, tan divertida com càustica. Un retrat implacable d’homes i dones, parelles i trios. Ni una concessió. Que rodi, que no la deixin dormir…” J.A. Mendiola, Diari de Balears (27/06/2010)





FRANCESC M. ROTGER. (DM 6-2-2011

Els convidats no sólo nos llega (por fin) a Palma avalada por diversos premios (tres candidaturas a los premios Escènica y el galardón al mejor texto para Mar Pla; selección para el Projecte Alcover), sino que constituye una propuesta estimulante, ya en su planteamiento de partida. Tres únicos personajes, dos hermanas y el marido de ella, que de paso comparte un secreto con su cuñada; y un único espacio escénico, un cuarto de baño. Fuera de plano, esos "invitados" que comparten una comida en familia.
Lo que está pasando lo sabemos prácticamente desde el primer momento, así que la autora se deja otro recurso sorprendente para el final, en una progresión ascendente, que mantiene al espectador interesado por lo que ocurre sobre el escenario. Entre una cosa y otra, sucesivas aproximaciones a todas estas cuestiones que aborda la pieza: la infidelidad, la seducción, la familia, que en bastantes momentos alcanzan una cota excelente y que, en su conjunto, resultan fundamentalmente creíbles y coherentes. Sólo echo a faltar un poco más de humor, algo que forma parte de la vida misma. De vez en cuando se vislumbra un apunte en este sentido, y en mi opinión haría la función todavía más redonda.
Contribuye decisivamente al buen funcionamiento de la historia la puesta en escena, inteligente, a cargo de Cristina Cervià. Y, sin ningún género de dudas, sus tres intérpretes. Estupendos tanto Enka Alonso como Àlvar Triay y extraordinaria Agnès Llobet, que con éste y tres o cuatro trabajos actorales más, en las últimas temporadas, viene demostrando una versatilidad y un talento sobresalientes.