Exposició de fotografia
 
   Inauguració dia 12 a les 19h


   Centre Cap Vermell

   del 12 de gener a l'11 de febrer


 
   AVELINO PI: en el lloc adequat en el moment just. 40 anys de free-lance
Des de les grans figures internacionals fins als rostres anònims dels aficionats, des del futbol fins la boxa passant pels Jocs Olímpics, la fotografia de Pi s'ha centrat sempre en la passió que desperta l'esport, tema al qual atorga el do de la atemporalitat.
Exposició patrocinada per la Fundació “la Caixa”


Dia 18 d'octubre de 1968, Toni Duffy va realitzar la fotografia d'esport més famosa de la història: va immortalitzar en l'aire a Bob Beamon en l'execució que li va valer la medalla d'or en salt de longitud en els Jocs Olímpics de Mèxic.
El seu gran encert va ser estar pendent del salt d'un atleta que no estava entre els favorits: així va caçar en l'aire la gesta del saltador nord-americà que durant més de 20 anys cap home va aconseguir superar.
La carrera fotogràfica de Avelino Pi té un punt en comú amb aquella fotografia: estar al lloc adequat en el precís instant en què succeeix l'acció. Una cosa que, unit a un gran talent, sol ser recepta infalible per l'èxit.

 Passió i suor
Per al fotògraf barceloní, el centre d'atenció han estat sempre les passions i els sentiments que desperta l'esport, i per a ells ha trobat protagonistes tant a la pista com a la grada.
Victòria i alegria, derrota i desolació arriben per igual a esportistes i aficionats, i la il.lusió d'una aficionada perica que celebra un gol a Sarrià o l'emoció d'un seguidor culer poc abans de la final de Basilea són sentiments universals i atemporals.





Avelino Pi és un dels grans referents de la fotografia esportiva d Espanya. Aquest home va començar a desenvolupar la seva tasca en el terreny de les competències durant els Jocs Olímpics de Munic, el 1972 ia partir d'allí la seva carrera no va tenir fi, ja partició de cinc competències olímpiques: Sarajevo, Los Angeles, Barcelona, Sydney i Atenes . No només això, el seu bon acompliment el va portar a transformars en el fotògraf oficial del Comitè Olímpic Internacional durant els anys '80.

Gràcies a la seva precisió hem pogut veure el desenvolupament de nombrosos talents esportius i és per això que l'exposició Avelino Pi, fotografia de l'esport recull gran part del seu treball. La mostra va començar fa molt poc, més precisament el 6 de juny i estarà vigent a la Caixa Fòrum Barcelona fins el proper 20 de juliol.

Ara bé, què ha aconseguit Pi a l'hora de eternitzar les competències que no han aconseguit altres? Pel que sembla, tot es resumeix al seu mètode i les eines utilitzades a l'hora de capturar les imatges. Amb l'objectiu de trobar l'essència de la competició en les fotografies, aquest fotògraf no només ha retratat l'esforç i la superació dels atletes amb especial cura sinó que també ha aprofundit en les emocions, les reaccions i els secrets de la passió esportiva.

Pel que fa a la mostra, s'hi trobaran no només amb la història de l'esport dels últims 40 anys sinó que a més podran veure un gran nombre d'estrelles esportives en plena acció i en moments que van marcar al món esportiu