Presentació del llibre

"El Mapa de la Espera",

d'Ana Rossetti,  

a la llibreria Bolic




Es comptarà amb l'escriptora i amb el poeta saharauí Saleh Addalahi

Divendres 14 de gener de 2011
a les 19 hores



El proper divendres 14 de gener es farà, a la Llibreria Bolic, la presentació del llibre "EL MAPA DE LA ESPERA", de la reconeguda escriptora gaditana Ana Rossetti (http://amediavoz.com/rossetti.htm) amb il·lustracions de Elena González.

Els beneficis d'aquest llibre van destinats íntegrament a la financiació del Bubisher (http://www.bubisher.com/).

A més, contarem amb la presencia del poeta saharaui Saleh Addalahi, membre de la Generació de la Amistat i autor del llibre "La arena de tus huellas" (http://literaturasaharaui.blogspot.com/2010/04/la-arena-de-tus-huellas-saleh-abdalahi.html) i coautor de "Añoranza", "El Ayun grita lo que siente", "Um-draiga", "Bubisher", entre d'altres.







   Bubisher és l'ocell que porta als sahrauís les bones notícies. Aquest és el nom del bibliobús que porta als campaments de refugiats la bona notícia de la lectura.
   El projecte Bubisher va néixer amb la proposta dels nens i nenes del col.legi de Sant Narcís de Marín, a la qual es van anar sumant diferents persones i col.lectius que van unir esforços per a portar-la a terme. Així doncs, es va noliejar un autobús organitzat segons el pla de lectura dissenyat per bibliotecàries i professionals de foment a la lectura. Per a això es va comptar amb la col.laboració desinteressada de les editorials nacionals, que generosament van donar els exemplars requerits. També ha estat fonamental el treball dels grups de voluntariat que s'ha traslladat als campaments per a posar en marxa la iniciativa.
   El bibliobús que va iniciar la seva marxa fa tres anys, ha anat creixent i, a més de llibres, ofereix trobades de poesia i narrativa oral, tallers i cursos de formació. Ara, en el seu tercer curs, emprendrà una nova fita: la construcció d'una biblioteca fixa en el campament de Smara. 
  El llibre "El Mapa de l'Espera", els beneficis del qual aniran íntegres per finançar aquesta nova biblioteca, és una modesta contribució a la difusió de la lectura entre els nens i nenes sahrauís.