És el seu quart llibre, un aplec de 16 narracions presentades als Ploma de ferro al llarg del temps.

Miquel Llull, Gaspar Caballero i Tolo Alzina un gaudi per al públic assistent.




Benvinguts siau, estimats tots quants sou... Així comença sempre les cròniques en Biel i també comença així la seva intervenció que posà punt final a l'acte.

Divendres dia 28 de juny de 2024. Un altre dia per a recordar. El racó de ses Àncores tornà a ser aquell indret màgic on la vista abasta des del faralló al Cap Vermell, on la brisa humida de llevant ens confirmava definitivament l'estiu i on s'apleguen molts d'amics per fer costat a un gran narrador de Capdepera.



Així, amb l'aforament ple, en Per Cortada presentà els ponents no sense abans recordar que molts companys de classe d'en Biel, encara no s'expliquen la seva evolució, tot recordant la seva escassa complicitat amb el sector docent que els tocà patir.



Llavors en Miquel Llull va fer un repàs de la ja llarga llista de narradors que han fet narrativa de ficció a Capdepera i acabà amb un poema de Charles Bukowski, l'icònic poeta i novel·lista conegut pel seu estil cru i directe, amb el títol de «Com esser un gran escriptor»





A continuació, Gaspar Caballero presentà en Biel Jaume a través del que diu la Intel·ligència Artificial fent un experiment curiós, divertit i emocionant. Va decidir posar al costat de Llepades de Llop, el contingut dels llibres Històries del Saulonar, una autoedició de Serafí Guiscafré, Violí... El cercle de Felanitx de Miquel Barceló 'Pereó'... I finalment. Illes escapçades de la selvatgina Margalida Solivellas, TV3, Cala Rajada... també hi va posar el prebe negre i el moraduix d'aromes alquímics del 'Mètode Charles Bukowski'...(vos recomanam la seva lectura atenta, tot i que és un escrit per recitar).





Per la seva part, en Tolo Alzina ens va explicar d'on va sortir la curolla d'en Biel per escriure, ens va fer un aplec terminològic de la paraula llop i acabà amb unes disquisicions filosòfiques sobre la dualitat humana i el credo del llop (que també podreu llegir).



En Biel explicà que Llepades de llop és un intent —no sé si vàlid o fallit— de caricaturitzar, sota una mirada Bukowskiana, els pecats capitals que comet frívolament i gratuïtament la nostra societat actual. Com diu el subtítol del llibre: N'hi ha d'altres, però aquesta, és la millor que tenim... Així que, fermeu-vos les sabates ben fort, que estem ben arreglats!, i, a continuació, va fer un llistat interminable d'agraïments: Rebeu, per tant, tots quan sou, una llepadeta tendre —a la galta— i la més sentida consideració d'aquest llop de pèl blanc que pastura revetler pels comellars i marines de Cala Rajada i Capdepera.



Na Margalida Flaquer posà el contrapunt musical que podeu escoltar amb en Yannick al video de la intervenció den Biel.







La signatura de llibres no fou massa llarga perquè ja havia començat abans de la presentació.



Un llibre més de Cap Vermell al carrer i ja en van 52! Aquest és del tipus supervendes. Tastau-lo i ja ens ho direu...



Totes les intervencions les podeu llegir a aquestes pàgines.

Bon estiu!