Se celebrà dia 14 de juny, a l’Auditori del Centre Cap Vermell la Trobada de Corals de la Gent Gran 2024, organitzada pel Consell de Mallorca amb la col·laboració de l’Ajuntament de Capdepera. Enguany la Trobada s’ha fet en quatre pobles Binissalem (dia 11 de juny), Porreres (dia 12 de juny), Alcúdia (dia 13 de juny) i, com a cloenda, Capdepera. 

Hi participaren 6 corals :  “Coral Gabellina” de Capdepera, Montuïri, “Es Turó” de Pòrtol, Nostàlgica, “El Toro” i Son Dameto. Cada coral va interpretar tres peces musicals i totes plegades cantaren la Balanguera. Després de cada actuació les corals reberen un obsequi de les autoritats. 

Abans de començar parlaren la batlessa de Capdepera, Mireia Ferrer, i el  conseller de presidència, Antonio F. Fuster. Ambdós donaren la benvinguda a les corals participants.
 

Sortint un poc del protocol, na Joana Colom, en non de la Coral Gabellina va dir unes emotives paraules de recordança de tres membres de la coral finades: na Bàrbara “Rinyona”, na Maria “Xica” i na Catalina “Barraca”. A totes tres li dedicaren el concert.
 

La primera en actuar va ser la coral de l’Associació de Persones Majors “Ca Nostra” de Capdepera. La Coral Gabellina està dirigida per ELionor Gómez-Quitero, acompanyades al piano per Maria Antònia i a la guitarra i acordió per Catalina Alzina. Formada en 1988 ha participat en nombroses trobades. Interpretaren “L’amo de son Carabassa” de M. Portas, “O sole mio” de Giovanni Capurro i “No volveré” de Manuel Esperó i Ernesto Cortázar.

 

Seguidament actuà  la coral de l’Associació de Persones Majors de Montuïri. “Jovenea des Turó” fundada fa uns 6 anys, esta formada per 24 cantaires i està dirigida per Joan Ramis Soriano. Interpretaren “Al Sholosha D’varim”  d’Allan E. Naplan,”Balada d’en Lucas” de Josep Lluís Ortega Monasterio i “Hasta mañana” de Benny Anderseonn i Björn Ulvaeus.
 





La tercera coral en pujar a l’escenari va ser la de l’Associació  de Persones Majors d’ Es Turó de Pòrtol. Fundada l’any 2020, està formada per 31 cantaries i està dirigida per Paul Heber López Castillo. És la primera vegada que participen en la Trobada de Corals. Interpretaren “Cartagenera” d’Antònio Machín, “Color d’Esperanza” de Diego Torres i l’havanera “La Rosa del port de les anxoves”.

 



La coral “Nostàlgia”, està formada per 30 cantaires i està dirigida per Pedro Ripoll Palou, que n’és e responsable de l’harmonia de les tres peces que interpretaren. En les seves actuacions s’acompanyen de guitarres i una bandúrria. Interpretaren “Estrella errante” d’Alan Joy Lerner, “Pàtria” de Maria Sabater Gerli i “Que nadie sepa mi sufrir” d’Angel Cabral.
 

L’ coral de la Gent Gran El Toro, també dirigida per Paul Heber López Castillo interpretaren l’havanera “Yo quiero ser marinero” de Vicente Mas i Mnauel Celdrán, la cançó popular menorquina “Ciutat de Parella” i “Mi viejo San Juan de Noel Estrada.
 





La darrera coral que pujà a l’escenari va ser una representació de la Coral Son Dameto, formada el febrer de 1015, que en l’actualitat  està formada per 104 cantaires sota la direcció (i acompanyament al piano) de Francesc Bonnín Socies. Interpretaren “Vola barca nova” de Tòfol Mus i Josep Bastons, “Libre” de Pablo Herrero i José Luís Armenteros i “Sailing” de Gavin Sutherland i Rod Stewart.
 





Per acabar l’acte tots plegats cantaren “La Balanguera”.
 

L’Acte organitzat pel Departament de Presidència i la Direcció Insular de Promoció Sociocultural, ha comptat amb la presencia d’Antonio F. Fuster, conseller executiu de Presidència, Hermosinda Isabel Mariño, directora insular de Promoció Sociocultural, José Falcó, director general d'Afers Socials, Joan Bibiloni, president Federació persones majors Part Forana i representants dels consistoris de Calvià, Marratxí i Capdepera.