FRAU AL JURAT

PLOMA DE FERRO

2008


 

 

A través d’un correu electrònic d’un particular enviat a la revista Cap Vermell l’Ajuntament de Capdepera va prendre coneixement el passat 23 de gener que l’obra que havia guanyat el Primer premi del Concurs de narrativa curta “Ploma de ferro” 2008, El Recital, de Joan Cardona Romanos (Girona) -valorat amb 900€ i la publicació de l’obra- incomplia les bases del concurs.

En aquest correu s’informava que aquesta obra havia estat presentada i guanyadora de concursos literaris de diferents ajuntaments i associacions de Catalunya entre 2007 i 2008, entre els quals els ajuntaments de Terrassa, Igualada, Sant Esteve Sesrovires i l’Associació La Miranda, però canviant-ne el títol i el nom de l’autor.

Immediatament l’Ajuntament de Capdepera es va posar en contacte amb aquests ajuntaments, a fi de comprovar la veracitat del missatge rebut. I el resultat d’aquesta investigació ha estat que s’han trobat fins a 5 narracions idèntiques, presentades sota diferent títol i autor a cada concurs.

D’acord amb això, l’Ajuntament de Capdepera ha resolt:

1r.  Anul·lar l’atorgament del premi a aquest autor i anul·lar la percepció dels 900€. A més de no poder ser jurat del concurs en l’edició de 2009 (tal com establien les bases).

2n.  Declarar desert el Primer Premi del “Ploma de ferro” 2008.

3r. Sol·licitar a l’autor que retorni a l’Ajuntament de Capdepera el guardó del premi que se li va enviar.

Des d’aquestes línies l’Ajuntament vol agrair a Cap Vermell que ens hagi fet arribar aquesta informació, gràcies a la qual s’ha pogut esbrinar aquest frau i s’ha pogut aturar a temps. I també a les diferents persones amb les quals hem anat contactant aquests dies, que no han fet més que confirmar aquests fets. 

----------------------------------

Nota de la redacció de Cap Vermell
Des del primer moment que ens vàrem assabentar dels fets que es recullen en aquesta informació, a més de posar-ho en coneixement de l'Ajuntament, decidírem guardar silenci fins que els fets s'aclarissin, pensant que havia de ser el mateix Ajuntament que, com a organitzador del concurs, divulgàs la notícia, i per aquest motiu no ho havíem publicat.