Fa nou anys, Manolo Coronado exposà al Centre Cap Vermell. La crònica de l'exposició a aquesta pàgina web es titulava Manolo Coronado, un recital de poesia pintada. Tota una declaració de principis. També parlàrem amb ell: Conversa amb Manuel Coronado, un pintor i un humanista. És evident que ens deixà una gran empremta. Ara torna a Capdepera sota el títol: "LA CREATIVIDAD Y SENSIBILIDAD EN EL ARTE" on presenta les seves darreres creacions vora algunes obres més clàssiques per tal que el públic gaudeixi de la seva evolució creativa. Divendres dia 29 de setembre fou la inauguració.



Coronado
, a causa de la seva delicada salut no ha pogut assistir a la inauguració. Tot i això, ha fet allò que sols poden fer els grans artistes: avalar i presentar-ne una altra. Cristina Arcas. Una jove que ha trobat amb l'art la seva manera de comunicar-se amb la societat.

Cristina i els seus pares sí que assistiren a la inauguració. Parlàrem amb ells, entrevista que vos oferirem pròximament. I mostraren la seva satisfacció per lo bé que havien quedat les exposicions.



Aquí hem de dir que l'exposició de Coronado ocupa la sala 1, la gran; i la de Cristina Arcas, la 2, la petita. 


De Cristina Arcas dir-vos que te 31 anys. Que viu a Lorca, que fa uns anys Manolo Coronado va conèixer a Cristina Arcas Valero i quan va veure les seves pintures, va quedar impressionat per les seves qualitats innates, i es va convertir en el seu mentor. Des de llavors exposen junts en la majoria de les ocasions.

La pintura de Cristina és llum i color, amb unes composicions molt ben equilibrades i amb una sensibilitat gens comuna. El seu art és pur i autèntic. 


A Cristina li agrada la tranquil·litat i evita les aglomeracions. És una apassionada dels animals, la mar i la serra, però el que més li entusiasma és viatjar. El que fa un bon maridatge amb les exposicions de pintura que li permeten conèixer diferents llocs. 


Ara bé, el millor que podeu fer és gaudir de les seves obres aquí o en directe al Centre Cap Vermell.


De Coronado no cal dir gaire cosa. Gran amic de Gustavo, amb trajectòries paral·leles. Naturals de Múrcia (Àguilas i Cartagena, respectivament), arribaren de nins a Mallorca, partiren i triomfaren a l'estranger per tornar a Mallorca. Coronado és un virtuós de la pintura contemporània mallorquina, que ha destacat en tots els estils que ha desenvolupat. La seva última etapa: Època de llums, amb un espectacular exercici de puntillisme, és un cant a la bellesa. Molts escriptors i poetes han escrit sobre la seva pintura.



Destacar la frase de Camilo José Cela quan destaca l'essència poètica de les seves obres: "... en les seves teles la poesia canta en silenci i es despulla, descarada i gloriosa, davant nostre mirar estupefacte i també agraït. (Potser, tancant els ulls davant un quadre de Coronado, pogués escoltar la seva melodia, sentir la seva cadència) "


Si voleu saber més visitau la seva web: manuelcoronado.com



Exposició oberta fins dia 15 de novembre de 2023 (dies feiners de 9 a 14 h i de 16 a 20 h).