El dimecres 19 de maig va ser el Dia Mundial de les Abelles, una jornada que vol conscienciar sobre la importància de preservar aquests insectes i altres pol·linitzadors. Per a celebrar-ho a la biblioteca de Capdepera va haver una xerrada-taller per a totes les edats organitzada per Beelover Sanctuary. 

Na Paquita Rosselló va comentar amb els infants i els pares i mares la importància de les abelles en la natura, i la necessitat de les flors de camps i camins per afavorir la seva tasca. Va comentar algunes curiositat de les abelles i productes que ens ofereixen com la cera i la mel.







Després de la xerrada els infants van poder fer els tallers preparats amb plantes. D'una banda van fer dibuixos amb fulles i branquetes, van preparar potets amb plantes aromàtiques amb oli i saquets de espígol.



Les abelles tenen una gran importància en la cadena tròfica. Segons dades de la FAO; el 70% de totes les espècies vegetals cultivades per al consum humà depenen dels pol·linitzadors. Però com tots els éssers vius, les abelles s'enfronten a diferents amenaces i les seves poblacions es van reduint.



A la biblioteca van muntar un racó temàtic amb tots els contes i llibres que tenim sobre les abelles.



Una interessant proposta per a recordar la importància de les abelles i les flors.