El passat dia 2 de maig, els alumnes de Conjunt de percussió de l’EMMC participaren en la celebració del Dia de la percussió al Conservatori Professional de Música i Dansa de Mallorca, junt amb els seus alumnes i alumnes de les escoles municipals de Palma, Santa Margalida, Santanyí, Son Servera i del Conservatori Municipal de Manacor.

Els alumnes gaudiren d’una màster class de cajón flamenco i bateria, a càrrec de Benji Habichuela i Nailé Sosa.

So what de Miles Davis va ser el tema interpretat pels alumnes de Capdepera: Jeffrey A. Álava, Jeroni Alzina, Alex Llobera, Aina Miquel, Paula Nieto, Leonie Sperz i Bo van Schwartzenberg; dirigits per la seva professora, M. Rosa Ballester. Cal dir que ho faren fer d’allò més bé, tenint en compte que tocaven amb uns instruments que no eren els seus i a un espai totalment desconegut per ells.

Tots els participants gaudiren del berenar ofert per l’organització i foren obsequiats amb unes macetes de caixa.

 Per altra banda, diumenge dia 5 maig, l’EMMC va exercir d’amfitriona a la IV Trobada de flautes ja que va tenir lloc a Capdepera. Les tres edicions anteriors, celebrades a Artà, Sant Llorenç i Cala d’Or, havien estat tot un èxit de participació, però en aquesta ocasió es varen superar totes les expectatives amb una participació rècord de més de cent flautistes. Hi participaren alumnes de les escoles Adagio de Cala d’Or i Aula 440 de Cala Millor;  del Conservatori Municipal de Manacor, i de les escoles municipals d’Alcúdia, Petra, sa Pobla, Santa Margalida, Palma, Pollença, Santanyí, Artà, Sant Llorenç, Inca (Andreu Torrens) i Capdepera.



La professora de flauta travessera de la nostra escola, M. del Mar Cladera, va tenir la idea i va prendre la iniciativa, ara fa ja quatre anys, de dur a terme una trobada anual de flautistes on es dugués a terme un cercavila i un concert on totes les escoles tocassin conjuntament les mateixes cançons i no que cada escola interpretàs les seves per separat. Al llarg d’aquests quatre anys ha organitzat les trobades amb la col·laboració d’altres professores i professors de flauta i de les escoles amfitriones.



Alumnes i professors es trobaren a l’Escola de Música a les 9.30 h per assajar conjuntament les peces que ja duien setmanes treballant de valent de manera individual amb les seves professores i els seus professors. Assaig que es va dividir en dues parts per tal de recuperar forces amb el berenar que les mares i els  pares dels alumnes de Capdepera havien preparat. A les 12.00 h, l’estol de flautes va fer un cercavila des de l’edifici de l’Escola de Música fins a la plaça de l’Orient interpretant la Peça de trobada de flautes Oh, When de Saints. En arribar a la plaça de l’Orient oferiren un mini-concert en el que interpretaren els temes: Shoe must go on de The Queen, I’ve got a feeling de The Black Eyed Peas i Imagine de John Lennon.