Dissabte, 16 de febrer, l’Associació Cap Vermell va presentar la traducció d’una de les autobiografies escrites pel propi Jack Bilbo, que ha dut a terme en Biel Mir.


 

Després d’anys de feina aquesta traducció s’ha publicat de la mà de Documenta Balear i Cap Vermell, amb el suport de l’Ajuntament de Capdepera. Amb motiu de la presentació a Capdepera, l’escenari del teatre es convertí en una recreació del Wikiki, el mític bar que fundà Jack Bilbo a Cala Rajada. Se va cercar fer una presentació un tant informal, en consonància amb el personatge, per tant el públic va estar assegut a les cadires muntades al voltant de les taules, col·locades damunt l’escenari i els parlament es feren des de la barra de bar.

En Pere Cortada va ser l’encarregat de donar la benvinguda en nom de l’Associació  “Cap Vermell”  i presentant als oradors.

El primer a parlar va ser el traductor, Biel Mir, qui a més de comentar diversos aspectes de la seva feina de traducció i una aproximació al personatge, fa fer interessant reflexió sobre la comunicació i els comunicadors.

Acte seguit van parlar Toti Fuster i Jaume Miró. Van comentar com el personatge de Jack Bilbo i les seves referències els ha ajudat en la creació de les obres de teatre “Diari d’una miliciana” i  “ Les cançons perdudes” recerca de la vida de  Margaret Zimbal .



L’acte el tancà Jordi Milà, historiador de Sitges, que en una improvisada xerrada comentà el que se sap de la vida de Jack Bilbo a Sitges i com era vist pel poble. En Jordi comentà que el nét d’En Bilbo (amb el que té certa relació) se mostrà interessat per rebre el llibre i informació de la presentació, disculpant la seva presència ja que es trobava als Estats Units.

Al video teniu un tast de tot plegat







En tot moment la vetllada va estar amenitzada amb música de Jazz Club Sound que feu les delícies del públic assistent, donant a l’acte un gran ambient musical.



Després de les intervencions, cal dir que el batle no pogué tancar l’acte (malgrat estar confirmada la seva presència) per una indisposició de darrera hora, encara hi hagué una estona de tertúlia informal.

Se preveu fer una presentació del llibre a Sitges al voltant del mes d’abril i a Cala Rajada, en una data encara sense determinar.

Volem agrair a la col·laboració en la posada en escena a Arnau Serra, el personal del Teatre (tècnics i encarregats) i als bars Cafè i Puntes i, molt especialment, al Nou Segle XII pel mobiliari prestat.

El llibre el trobareu a les llibreries del municipi.