Krisi teatre ens presentà el passat 28 de desembre una nova proposta: Eliminado. Es tracta d’una peça teatral curta escrita i dirigida per Matt Praticis. Amb un argument senzill, se’ns presenta una història al voltant d’una conspiració (una mena de joc amb sang pel mig) que els propis actors van descrivint, amb pinzellades, enmig dels diàlegs fins plantejar una situació que necessita una solució final. No s’arriba a saber ben bé perquè (tampoc importa gaire) però un dels quatre protagonistes ha de morir. Cada un dels quatre actors nomena un altre, alhora que justifica perquè ell o ella no ha de morir. Però la trama s’embolica en el que resulta una confabulació contra el que ha de ser l’Eliminado.


Som al teatre i la història no acaba com hauria d’acabar, o així sembla.

Ja hem dit que, amb una història senzilla, construeixen una obra dinàmica, de diàlegs ben elaborats que fan que la representació (presentada com teatre curt) passi en un sospir. Sap a poc, i un queda amb ganes de més. I pensam que això és bó.

En general els comentaris que escoltàrem van ser prou elogiosos, tant per la pròpia història, com per la interpretació. I és que és molt important el bon quefer dels dos actors ( Xisco Rubí i  Juan Jesús González) i les dues actrius ( Aymara Santiago Barceló i Sophie Mono) damunt l'escenari. Independentment del nivell interpretatiu de cadascú, tots quatre treuen amb molta solvència els seus papers i donen credibilitat als personatges. Des del primer moment perfilen els seus personatges i fiquen als espectadors en la trama de l'obra.

Representaren l'obra dia 28, fent tres sessions seguides, amb una bona entrada a les dues primeres i una mica més fluixa la tercera, la de els 21 hores.Com comentàvem al principi una obra de teatre curta però intensa. Enhorabona a tots.