Instal·lats els quatre vitralls de Gustavo 
que seran beneïts i presentats oficialment diumenge dia 7 d'agost a les 20h

clicau damunt l'imatge per ampliar-la

El gòtic descobrí el poder i la bellesa de la llum que penetrava dins dels temples a través de vitralls. De com els colors es projectaven a les parets de les esglésies en una mena de joc pedagògic amb múltiples significats. 
Idò, a petita escala, l'església de Cala Rajada ja compta amb quatre bells i significatius vitralls que projecten els colors vius, intensos i particulars d'uns motius bíblics de tots coneguts. El temple es fa gran i l'artista també.



La primera i principal recomanació és que els vegeu en directe i a diverses hores del dia. Perquè el cert és que cap fotografia s'aproxima a la realitat. Aquí en teniu una mostra de mentre els muntaven.







La instal·lació ha estat molt senzilla, tot i necessitar andamiatges. L'empresa alemanya (tot i que opera a les Illes) patrocinadora del projecte FENSTERBAU ELBE ELSTER GmbH ha estat l'encarregada del muntatge.



El treball s'ha fet amb molta cura donada la fragilitat dels materials. Com ja hem esmentat en altres ocasions, els vitralls s'han fet a la Cristalería Artística Fiol de Palma, pel mestre artesà José Luis Fiol Roca, el mateix que va restaurar la rosassa central de la Seu de Palma. Per tant, aquests vitralls comparteixen colors amb un dels vitralls més hermosos del món.


Quintero Construcciones ha muntat les bastides per tal de treballar amb seguretat i comoditat. A continuació teniu unes imatges del procés:











Antoni Amorós i Gustavo han fet un seguiment directe i exhaustiu de les obres i han mostrat la seva satisfacció pel resultat final. 




Els antics vitralls, molt deteriorats, ja són història a la part dreta de la nau. Queden els de la part esquerra.


Temps tendrem per parlar de les sensacions. Nosaltres, a primera vista, pensam que els vitralls milloren l'església, la fan més bella, aporten un toc de modernitat i introdueixen obres artístiques de gran valor al temple. Estam ben segurs que commouran el creient a la fe i al no creient al respecte i a la solidaritat. 

Una vegada més hem d'agrair la generositat de Gustavo en la seva aportació altruista al poble de Capdepera a través de la seva feina i en la gestió dels patrocinadors (tots grans col·leccionistes de la seva obra), que en aquest cas han estat: 
  • CALA EN FENOLL S. L. - HOTEL PREDI SON JAUMELL
  • FRANK ROSIN - MAÎTRE DE CUISINE - ALEMANIA
  • GIANLUCA MANGANIELLO - O' SOLE MIO RISTORANTE - CALA RAJADA
  • DR. HANS RUST - BERLIN
  • HILDEGARD I MANFRED GABLER - FRANK FLECHTWAREN - DAHN
  • NICOLAS MEISSNER - BERLIN
  • UWE SCHÄDEL I HEIKO ZWIEBEL - FENSTERBAU ELBE ELSTER GmbH
  • WOLFGANG GERKE I GREGOR SOER - HANNOVER
A tots ells, gràcies també.