Joan Bennassar enllaça les escultures del passeig amb una exposició pictòrica al Centre Cap Vermell.

Inauguració: dimecres dia 3 de juny a les 20h


Joan Bennàssar torna inaugurar una exposició a Capdepera, una mostra de pintura al Centre Cap Vermell de Cala Rajada sota el títol “On rompen les ones”. Amb aquest nom, l’artista dóna continuïtat a les escultures del passeig marítim inaugurades el passat mes d’abril.

La inauguració serà el proper dimecres dia 3 de juny a les 20h. A continuació es farà un itinerari nocturn pel passeig marítim per observar les escultures.

L’exposició es podrà visitar durant tot l’estiu, fins al proper 31 d’agost, en horari de 10h a 13h i de 17h a 21h, de dilluns a divendres. Cap de setmana i festius tancat.

Al Centre Cap vermell l’espectador trobarà un conjunt quadres de grans dimensions que recullen dues qüestions presents a la vida mallorquina: la Mallorca eròtica i el vi.

“On rompen les ones” no només es refereix a la mar, el lloc físic on rompen les ones, sinó que també vol dir canvi, ruptura amb el passat. Bennàssar explica que ara ja no necessita conèixer-se a si mateix, com ha fet temps enrere amb pintura d’autoretrats, sinó que ara aprèn a mirar i a parlar de la bellesa i el futur. I aquí es representa la dona, com a ésser bell i capaç. “La dona té un camí més traçat i amb més probabilitats de conquerir nous estadis que els homes, i és una manera de dir que ocupen el lloc que els correspon”.

 

La mediterraneïtat i la dona van lligades a la seva obra i l’han marcat durant els darrers anys. Els llibres La Mallorca eròtica i El vi que bec té gust de mar (la Mallorca social a través del fil conductor del vi), les representa “a poc a poc m’estic convertint en el Mediterrani”, comenta.

Al llarg de l’exposició s'impartiran “Els horabaixes amb Joan Bennàssar”, conferències amb professionals de gran prestigi (Rafel del Rey, José Maria Moedano, Gabriel Janer Manila, Felip Munar, Carme Castells, entre d’altres) i també presentarà un tercer llibre “Intervius”, que tancarà la trilogia sobre el que són les illes i el que són els mallorquins; en definitiva, la cultura mediterrània. Amb paraules de Bennàssar: “Tenim un tipus de vida que diria que fa enveja i s’ha de mostrar. Podria parlar de la desgràcia de ser al món però he decidit extreure les parts més positives de la vida perquè hi és i l’hem d’aprofitar”.

Joan Bennàssar ha tengut la sort de fer el que ha volgut, i realitzar el seu somni, “me sent satisfet amb la meva professió”. Ha passat per diferents moments i ara reivindica “la part artesanal, la persona predisposada i fer veure parts de la vida d’una manera nova”; és el seu objectiu pictòric, i diu que “per edat” li toca transmetre missatges d’esperança.