Una novel·la amb moltes lectures



La lectura de "Madame Proust i la cuina kosher" de la francesa/candenca Kate Taylor, ens va oferir la possibilitat de gaudir poder fer un interessant debat. Tots coincidírem que el text resulta dens i ric, alhora que dificultós. De fet les històries de la novel·la se desenvolupa en tres èpoques, ben diferents, amb tres dones com a protagonistes i molts de personatges secundaris.

No ha estat una lectura lineal...uns han aprofundit en les nombroses dades i personatges històrics, d'altres s'han interessat més per les històries personals de les dones, d'altres han valorat el tractament del llenguatge (adaptat a cada època) o la vida de famílies mixtes jeves-catòliques, o la recreació de la vida de Proust des de la perspectiva de la seva mare...



Resultà una molt interessant conversa amb molta participació. El grup del club de lectura de la biblioteca de Capdepera s'ha consolidat i són molt  més del que participen a les trobades. Com és habitual les bibliotecàries van preparar una guia de lectura  del llibre i oferiren més informació sobre la cuina kosher, Proust i la pròpia autora.



Després de recordar les properes convocatòries gaudiren del sopar preparat amb plats inspirats en el llibre.

 

Com a sorpresa na Sónia González ens oferí un cont-contes en clau de misteri, aconseguint una ambientació molt inquietant. Tota una sorpresa.  
 
Les properes activitats del club de lectura són la lectura de l'obra teatral "Edimburgo" i la assistència a la seva representació (dia 20 de desembre) i la propera novel·la és "Contigo aprendí" de Sílvia  Grijalba (30 gener 2015), obra guanyadora del premi Fernando Lara 2011.