UNA EXPERIENCIA ARTÍSTICA AMB EL PÚBLIC MÉS PETIT.


AVUI CONTACONTES  INFANTIL A LES 11 I 16H. A CONTINUACIÓ VISITA GUIADA AMB L'ARTISTA. EXPOSICIÓ AL CENTRE CAP VERMELL.


El Centre Cultural Cap Vermell de Cala Rajada -Capdepera-  i CulturUp Mallorca acullen aquest proper mes de desembre l’exposició fotogràfica 1 Day, 1 Picture d'Antonella Debellis.

L’artista, de nacionalitat uruguaiana que resideix fa més de 10 anys a Mallorca, ha mostrat el seu treball de forma intermitent des del 2005 experimentant i desenvolupant la seva obra en diferents àmbits fotogràfics i artístics. Inaugura l’exposició el dia 2 de desembre a les 19h a la segona planta del centre cultural de Capdepera  Centre Cap Vermell on romandrà fins dia 7 de gener del 2014.

L’exposició fotogràfica, que compta amb un total de 365 imatges disposades de forma narrativa, apropa a l’espectador a la reflexió personal de l’artista sobre el pas del temps, mentre exigeix una interacció quasi obligada artista/obra/espectador necessària per donar-li algun sentit al missatge disposat.

L'horari de visita és de dilluns a divendres de 10 a 14h i de 16 a 21h, comptant amb visites guiades explicatives per part de l’artista els dies 3 , 4, 16 i 23 de desembre a les 11:30h

Els dies 27 de desembre de 2013 i dia 3 de Gener de 2014, gràcies a Natalia Rincón, 1 Day, 1 Picture passa de la paret a les paraules utilitzant petites parts de l'obra com a inspiració per a contes i anècdotes infantils de caràcter interactiu. Aquesta activitat vol aconseguir que els més petits s’acostin a l’art. Tendrà lloc a la mateixa sala d’exposicions les 11h i a les 16h. Posteriorment, es realitzaran les visites guiades convencionals a les 12h i a les 17h.

La cloenda de l’exposició serà el dia 7 de Gener del 2014 les 19h.

Centre Cultural Cap Vermell : Carrera de l'Agulla 50 . Cala Rajada , Capdepera

www.antonelladebellis.com

1 Day, 1 Picture

La idea d'1 Day, 1 Picture (1 Dia, 1 Foto) neix de la simple consigna de fer alguna cosa creativa cada dia, tots els dies de l'any (Make something cool every day). Les imatges mostren una realitat concreta, única i personal, que intenta descriure sentiments com l'alegria, la tristesa, la decepció o desil·lusió, la sorpresa, l'agraïment, la bellesa, etc... experimentats aquell dia en concret i sota aquestes circumstàncies respecte referent de la imatge, subjecte, temps i espai.

Cada imatge es concep i tracta de forma individual. De vegades és una bona imatge, altres no tan bona, en certs casos és fins i tot una fotografia bastant dolenta. No hi ha una inteció concreta puntual en l'obra des del punt de vista global, encara que si  n'hi ha a l'hora del posicionament de les imatges en l'obra. La interacció parcial ( física ) entre les imatges és un factor clau per entendre la idea i intenció de l'artista, i el receptor l'encarregat de donar-li el significat final. El valor complet de l'obra és el exercici diari creatiu bidirecsional que requereix.

Aquest projecte està en marxa des de 1 novembre 2012 i no té data de culminació. La imatge resultant és enviada, cada dia a un grup en Whats App i pujada a Facebook, utilitzant com a eines bàsiques del projecte la immediata i eficaç, encara que impersonal però també personal en certa forma, dels mètodes comunicació i difusió actuals.
És important entendre que sota cap circumstància intenta ser un diari personal pròpiament dit, sinó que intenta ser part d'una expressió artística /documental a llarg termini. És una forma de cerca i coneixement personal, amb una intenció, potser, maquillada de donar un sentit a la vida diària de l'artista.

"Amb seguretat puc afirmar que, en acabar el dia, el sentiment d'haver tingut la intenció, reeixida o no, d'haver aportat alguna cosa, encara que sigui a una petitíssima part de la societat ia mi mateixa, fa que el complet hagi valgut la pena"

L'ARTISTAANTONELLA DEBELLIS
10 juny 1986 - Montevideo, Uruguai

Fotògrafa artística contemporània. La seva obra, caracteritzada principalment pel dinamisme de colors, formes i moviments, conté una sinuosa tendència Neo - Futurista quant a estètica, tècnica i tema es refereix, que reflecteix una visió critica i personal de situació sociocultural actual. Inquietuds com la interpretació de la realitat, el Modus Vivendi i la preocupació pel pas del temps, se sumen a l'interès pel futur immediat, l'atzar, el destí, l'espontaneïtat i la casualitat, deixant un espai per la comicitat i singular que és el simple fet d'existir. Una estètica marcada per acurades compociciones, on els espais i proporcions juguen un important paper en la lectura de la imatge, l'ús reiterat desenfocaments, moviments i el significatiu ús dels colors, intenten aconseguir l'atenció de l'espectador.

Des de finals del 2011, les obres Antonella Debellis tenen cabuda en petites galeries, cases de art i exposicions puntuals. A causa d'un ictus sofert al juny del 2012, Antonella va patir un canvi significatiu en la seva forma de veure i comprendre el món que li va produir, entre altres coses, la pèrdua del 30% del camp visual. Característica important que forma part del seu treball més recent on el enquadrament i la perspectiva, porten a una nova compressió de la realitat per part de l'artista i de l'obra en si mateixa.