Ens hem fet ressò, des d'aquesta pàgina, de la immediata substitució - a partir del proper dia 23 - del diari Balears pel nou ARA BALEARS. Aquest rotatiu vendrà a donar continuïtat a la premsa escrita en català a les nostres Illes, iniciada a l'any 1996 pel dBalears i es presenta com un mitjà que vol explicar el present, però també "el món que ve", des de la transversalitat i la independència. Recordem quin és l'esperit que impregna aquesta nova empresa, segons els seus gestors:

Vivim moments de grans canvis que són alhora repte i oportunitat. Més enllà de la crisi actual que ens colpeja, el món que ve és ple d'incògnites que haurem de resoldre entre tots. Res no es pot donar per fet i el futur és a les nostres mans. Ens trobam en un moment clau i és per això que els ciutadans necessitam més que mai una informació rigorosa, seleccionada amb criteri i que doni les claus per participar de manera activa en el debat sobre els diferents camins i opcions que podem prendre com a societat.

Perquè volem construir un espai on es pugui parlar amb profunditat de tots els reptes als que haurem de fer front i perquè volem impulsar un projecte col·lectiu que tregui el millor de tots nosaltres, un grup de periodistes i empresaris, el 60% de l'accionariat és mallorquí, hem decidit tirar endavant un mitjà de comunicació independent, plural, professional, molt transversal i en català. Una iniciativa que vol donar espai a la cultura, a la informació, als reportatges, fomentar el pensament crític, i que vol incorporar els millors periodistes, articulistes iexperts per tal de contribuir modestament a la Mallorca que tots volem.

"Cap Vermell" va acollir amb entusiasme, des del primer dia, aquesta iniciativa. De fet, ja hem mantingut contactes amb la gent del ARA BALEARS per tal de trobar vies de col·laboració mútua. Per tant, us convidam a conèixer de primera mà la posada en marxa del nou diari, en aquesta presentació que tendrà lloc el proper divendres dia 10, a les 21 hores, en el BAR SEGLE XII. Nosaltres hi serem.