"Cap Vermell" presentà l'obra de Jaume Miró



Una obra de teatre es concep, bàsicament, per a ser representada, però llegir teatre és una experiència que, per als que l’hem tastada, resulta molt gratificant. Ens ofereix la possibilitat de posar veu i rostre als personatges, d’imaginar-ne l’escenografia i d’establir pauses i ritmes... Ara, tot això és el que podem fer amb “In the Backyard”, l’obra de Jaume Miró que “Cap Vermell” va presentar aquest passat dilluns dia 22, com a pròleg de Sant Jordi i que, segurament, molts de vosaltres heu tengut ocasió de veure en alguna de les nombroses representacions que la companyia “Noctàmbuls” n’ha fet.

L’acte de presentació d’aquest text (Segon Premi Art Jove 2011 i seleccionat per la Xarxa Alcover de teatre en representació de les Illes Balears), a la llibreria Bolic, va comptar amb la presència del seu autor i dels actors de “Noctàmbuls”. Pere Cortada va fer de mestre de cerimònies i Jaume Miró ens apropà a la gènesi de “In the Backyard”, una obra contextualitzada en la crisi econòmica que patim – i a la qual, d’alguna manera, es va anticipar – però que va més enllà de la denúncia d’una situació per tal de posar en relleu les relacions interpersonals i un valor tan necessari com la solidaritat. Els tres actors, Toti Fuster, Biel Bisquerra i Pau Arévalo ens aportaren la seva experiència al voltant d’un text  de gran qualitat i que no dubtam de recomanar-vos amb motiu del Dia del Llibre.

Per cert que “Noctàmbuls”, gairebé coincidint amb aquesta presentació, ha fet les maletes para anar-sen a Barcelona on posaran en escena “In the Backyard” del 24 al 28 d’aquest mes d’abril (Tetre Tantarantana). Evidentment, esperam que els vagi molt bé i triomfin a la capital catalana.