Continuen les activitats organitzades al voltant de la figura d'Antoni M. Alcover.

.
Aquest cap de setmana s’ha realitzat una visita a la  Institució Pública Antoni M. Alcover, a Santa Cirga i a Son Carrió.

 

El grup de gabellins que s’hi varen apuntar visitaren en primer lloc la Fundació de Mossèn Alcover, on la seva gerent, Magdalena Gelabert, els féu una visita guiada arreu de l'edifici, d'estil regionalista, que alberga les calaixeres amb les cèdules d'elaboració del Diccionari Català-Valencià-Balear, i també se'ls féu un recorregut explicatiu i entusiasta de les múltiples facetes de Mn. Alcover i la tasca que desenvolupà al llarg de la seva vida.


Interior de la casa pairall de Antoni M. Alcover

A la segona part del matí es féu una visita a Santa Cirga, la possessió on va néixer i es va criar Antoni M. Alcover, avui dia propietat de la família March. Caterina Valriu, estudiosa de Mn. Alcover, féu una visita per la casa i voltants i contà in situ algunes llegendes i rondalles.

El puig de Santa Cirga on conta la rondalla que hi havia les herbes màgiques i que un esclau cristià anà a cercar-les per curar la ceguesa del seu amo, un cadí musulmà.

El pou de Santacirga, a la carretera de Manacor a Es port on te lloc la rondalla de Sa titina i sa geneta.

Façana de la casa de Santa Cirga

Cambra on va néixer Mn. Antonia M Alcover

Finestró de la cambra on va néixer Mn. Alcover

Cuina i escalfapanxes de la casa de Mn Alcover, on escoltà les primeres les rondalles

La visita va acabar a Son Carrió per veure l’esglèsia del poble, el projecte eclesiàstic i arquitectònic el qual és obra de Mn. Alcover, en col·laboració amb Antoni Gaudí.

Tot plegat, una visita guiada amena i una pràctica introductòria de la intensa tasca d'Alcover, tot i les inclemències meteorològiques.

I com a continuatives a partir d’avui al centre Cap vermell es farà Cada dia una rondalla, on voluntaris del poble explicaran una rondalla als nins i nines. Com a cloenda, novament Magdalena Gelabert oferirà la conferència “Antoni M. Alcover: una passejada pel món de les rondalles”.