A la recerca de les pedres fetes paraules i també dansades. Un plaer per als sentits

La segona ruta literària, Al Castell, es va celebrar dimecres horabaixa encara amb més afluència que l’anterior. Una cinquantena de persones es van concentrar a les portes del Castell de Capdepera per visitar el recinte, escoltar literatura, al mateix temps que visualitzar un espectacle de dansa que complementava els textos a càrrec del ballarí Jean Marc Serrano. Un conjunt d’arts que varen fer de la ruta un horabaixa molt interessant i sorprenent per a tots els assistents.

 

Un recorregut pels diferents indrets del Castell i els seus voltants, a partir de textos d’autors com Josep Carner, Josep Sureda Blanes, Miquel Lliteres Catoi, Joan Nebot Rai, la Crònica del Rei en Jaume, l’Arxiduc Lluís Salvador, Jaume Fuster i Pere Orpí, qui va fer lectura dels seus textos i va fer algunes explicacions sobre la Verge de l’Esperança.

 




Jean Marc Serrano donà la pinzellada teatral amb movients de dansa al llarg de tot el recorregut i un solo dalt de la capella del Castell. Aqui vos oferim un tast.





L’objectiu principal de l’activitat, igual que l’anterior, és difondre a peu de carrer els autors del municipi o que hi fan referència, acostar-los a l’oient, i veure com entre ells l’espai té diferent significat: Castell com a símbol de cohesió social i  devoció, castell com a element històric i enclavament geoestratègic de la costa del llevant mallorquí, la llegenda de la boira, descripció paisatgística i reflexió.

 









Pere Orpí recreà i contextualitzà els seus poemes aconseguint que el public s'emocionàs.



És la primera vegada que es fa aquesta activitat, organitzada de forma conjunta pel departament de Cultura, el departament de Servei Lingüístic i el Patronat de Turisme.