L'impressionisme vist per alumnes de 5è de s'Auba



     La veritat és que no sabíem ben bé què anàvem a veure, però afegim-hi, immediatament, que el que ens trobàrem a l’exposició dels nins i nines de 5è de Primària, del CP S’Auba, que aquests dies es pot veure en el Centre Cap Vermell, va ser una d’aquelles sorpreses males d’explicar. Vegem si ens en sortim.



    Aquesta colla d’infants de S’Auba s’ha atrevit, a partir d’un taller sobre l’art impressionista impartit per les mestres tutores de 5è Àngela Peláez i Mireia Vicens, a reproduir algunes de les obres cabdals dels grans mestres d’aquest estil pictòric que es desenvolupà, especialment a França, en la segona meitat del segle XIX. I no ho han fet en petits formats, no, sinó que ho han fet en llenços grans, sobre els quals han sabut mantenir les proporcions dels originals, per a bastir una sèrie d’obres que recorden de manera sorprenent el seu origen.



Renoir, Cézanne, Matisse, Gaugin, Degas, Van Gogh..., ara romanen penjats a les parets de la sala d’exposicions de Cala Rajada, de la mà d’un grup d’al·lots que, a base de tempera, han omplert de llum i color un bon grapat de metres de paper. I encara els han quedat ganes de pintar la més gran de totes les obres exposades, segons pròpia inspiració, segons la tècnica del puntillisme i amb un resultat de gran bellesa. L’exposició la complementen una conjunt d’escultures, fetes amb fusta pel mateix grup.



Impressionants, aquests joves impressionistes. Enhorabona als artistes i als seus professors i tutors. El que han fet és una d’aquelles coses que fan cobrar coratge.