per BTT





Passats deu dies, els únics que no han dit ni piu són els de Podem. És de suposar que les ha vengut de nou. Molts es demanen si al final no s'haguessin presentat com hagués canviat la repartició de vots i regidors o a qui hagués beneficiat més.

Els de MÉS, van eufòrics. Per una vegada creuen tenir la paella pel mànec. Tot i haver quedat tercers tenen tanta representació com els primers. 5-5-5. A més podien pactar tant amb uns com altres demanant batlia compartida dos i dos anys. I al cap de dos dies surten amb declaracions que no pactaran amb en Fernández. Decisió valenta, honrada, però en una partida de truc, les cartes no es mostren. A partir d'aquí, el PP, que també te algunes reticències amb en Fernández, ja sap que pot demanar la batlia a MÉS. Ara que ja s'ha evacuat l'adrenalina del 28M, tots es miren amb recel i manifesten que si pacten amb qualsevol altra ho faran pel poble i amb el nas tapat.

Podria dir més coses, però no voldria afectar les negociacions. Sols diré un altre comentari que circula ple poble de boca en boca i no, no m'ho acab de creure: En Fernández creu que els altres confien en la seva paraula. Com si mai l'hagués donada en fals. Com si el seu discurs del 26M s'aguanta per qualque banda. Per cert Cap Vermell o el PSOE hauran d'explicar qualque dia el perquè Fernández no respongué les preguntes de l'entrevista a Cap Vermell. I a més ara li comencen a sortir bonys i forats judicials dels quals es fan ressò mitjans de comunicació. Molts diuen que si na Francina no reacciona és perquè la te agafada per qualque banda... Veurem si vendrà a fer campanya...

Uns diuen que el PP governarà amb minoria i recolzaments puntuals. Altres aposten per una moció de censura passat l'estiu MÉS-PSOE sense Fernández, que de fet planejarà sobre el municipi tota la legislatura. Finalment, d'altres apunten a un pacte per escrit entre el PP i «els altres». Diuen que si fos pels regidors que hi ha ara i que negocien el pacte PP-MÉS seria factible, però que la vella guàrdia no ho veu amb bons ulls.

I els dos del PI? El Pi ha obtingut uns magnífics resultats i pot donar molt de joc. El problema que el cap de cartell ja va ser-ho del PP i el coneixen.

Bé, com sempre dic en política el que avui és blanc, demà pot ser negre i viceversa. La llàstima és que les qüestions personals afectin tant al treball pel poble.

Temps tendrem d'analitzar altres aspectes com que el PSOE de Capdepera és l'agrupació que més perd de totes on hi havia batle socialista.