Resposta sobre
l'Agenda Local 21


Hola Cap Vermell,

 

 Vull felicitar-vos per aquesta magnífica pàgina web i el que és millor, la bestial dinàmica que té, amb aportacions externes i escrits vostres. És per estar orgullós. Enhorabona!. 

L’escrit que vos faig arribar és referent a unes declaracions que llegesc de tant en tant a la vostra web d’aportació externa i que parlen sobre el medi ambient i l’Agenda Local. Bé, fins ara no havia contestat mai perquè em semblava que no s’havia d’estar a la mateixa altura que l’autor dels escrits, però el darrer que he llegit ja no ho he pogut aguantar més.
 

La principal raó per la qual escric és perquè he fet feina en medi ambient durant els darrers sis anys i, concretament en fa quatre que estic a l’àrea de medi ambient de l’Ajuntament de Son Servera. Per això i perquè tinc moltes amistats que fan feina en medi ambient, el que deman és una mica més de respecte per la feina que dia a dia estam realitzant.
 Podria discutir de diversos comentaris que he anat llegint d'aquest autor però em centraré en el darrer que ha realitzat. 

Primer de tot, els tècnics de medi ambient estan totalment legitimats per a coordinar les agendes locals 21. Les agendes sorgiren de la Cimera de Rio al 1992, on es concretà la importància del concepte "pensa globalment, actua localment" i instà els governs a impulsar iniciatives que ajudin a les comunitats a la prosperitat mitjançant el desenvolupament sostenible. Per aquesta raó va crear les agendes locals 21, per ajudar a les institucions a posar en pràctica el conegut desenvolupament sostenible. D’aquí apareix la necessitat d’aquestes institucions de tenir especialistes per a posar-ho en pràctica i com es veu, la qüestió ambiental és d’importància rellevant, car és necessiten coneixements importants en medi ambient per a desenvolupar-ho. A l’autor de l’escrit li diria que si no li agrada, doncs que s’aguanti!
 

D’acord que és un concepte que pot semblar eteri, però és el que les Nacions Unides varen decidir en el seu moment i que els ens locals agafem amb molt de gust, car ens ajuda a posar en pràctica moltes coses que en el passat semblaven d’un altra planeta. I, què carai?, perquè és una feina entusiasmant i engrescadora, i ens podem considerar uns afortunats de guanyar-nos la vida així!
 Si posar en pràctica una agenda ja és difícil de per si, per la complicació que té animar la gent a participar, crec que no fa falta que sigui criticat, doncs res és perfecte. Tots sabem que vivim en una societat consumista i que només es mou per interessos personals. Per això és molt lloable que els Ajuntaments posin en marxa aquestes coses i segueixin endavant. És ben segur que d’aquí a uns anys farem una mirada al passat i ens adonarem de com han canviat les coses, i també les agendes!

S’ha de ser més positiu, home!
 Encara que l’efectivitat de les agendes que comenta l’autor estigui en entredit, no deixa de ser una cosa més. Crec que val més que hi sigui, que no. Personalment, m’estim més formar part de la millora del municipi i donar propostes, que no que els polítics facin el que sempre han fet, que és fer la seva sense consultar res als ciutadans. Almanco ara hi ha aquest mitjà perquè t’escoltin. 

I aquí acab. Vull encoratjar els responsables de les agendes 21 que segueixin igual i facin molta feina. Que hi ha moltes coses a fer!
 L’únic que em sap molt de greu és de no poder anar als fòrums per qüestions d’estudi d’oposicions, però segurament hi haurà més oportunitats.  

Ànims i seguiu així!
 

Alexandre Fuster