Avui en dia, els fems són un dels problemes més greus i difícils de solucionar. S’han posat en marxa diferents iniciatives i, a poc a poc, s’ha anat millorant la recollida selectiva de residus per incentivar el reciclatge.

Ara, l’Ajuntament ha donat una passa més i ha afegit el servei de recollida de residus orgànics diàriament. La qual cosa està molt bé, PERÒ... És clar, hi ha emperons!       

Començam perquè la majoria de gent, no esta avesada a reciclar tot, o no té espai suficient a casa per cinc contenidors per separar residus, o no té temps per fer-ho, o no tenen paciència, o no els interessa.

Quan se posa en marxa un projecte nou, s’han de tenir en compta tots els paràmetres: els inconvenients, els beneficis, el cost no només econòmic (un 30% de pujada ), sinó també el esforç suplementari que fan els usuaris per dur-ho a terme.

El cas, és que han canviat el sistema, han pujat la factura, han reduït l’horari de rebuig a un dia i han llevat tots els contenidors que hi havia per les afores del municipi.

Els ciutadans, usuaris i pagadors d’aquest servei, sortim perdent. En lloc de facilitar-nos la feina, hem de fer un esforç extra a l’hora de separar els materials i ens obliguen  a tenir-los a casa més temps. Ara, en ple estiu no és higiènic ni saludable.

Ho podem comprovar, comparant els dos horaris.

 

Jo som partidària del reciclatge, més ben dit, som defensora a ultrança de l’aprofitament de residus. Fa més de 20 anys que a casa meva se recicla tot: paper, vidre, envasos, piles, oli, i residus vegetals fent compost, però he de dir, que trobo exagerat aquest canvi en la recollida. Penso que hauríem d’haver introduït el reciclatge orgànic a poc a poc, sense  reduir els dies de recollida de rebuig. Després d’un temps, amb les dades a la mà s’han de valorar els resultats i, afegir o llevar servei segons la demanda.

L’Ajuntament ha fet una campanya  extensa d’informació. Ha anat casa per casa explicant els canvis i ha repartit els nous horaris per enganxar a la gelera. Va posant avisos damunt les bosses que  no s’han tret el dia correcte i ho deixa al carrer. 
 

La gent necessita més temps per adaptar-se als canvis. I no parlo de la gent incívica que molla els fems a qualsevol banda i a qualsevol hora, aquest sí mereixen una bona sanció. 

Però la majoria de la gent,  que fem les coses correctament no hem de patir tots aquest problemes, només per una qüestió de reorganització, i amb l’excusa d’introduir una millora, ens quedam amb menys serveis i més cars.

Resumint, reciclatge: SEMPRE, però no a qualsevol preu.

  

Una passejada de cinc minuts pel meu barri. Passa el mateix al vostre?
 

Sempre penso què el sentit comú,  és el menys comú dels sentits.




Gaia