Bones a tots,

Esper que la notícia de l'ampliació del servei de neteja viària serveixi per això doncs...per fer net i que quedi net. Ja que sinó ens trobarem en una situació de sobredimensionament d'un servei municipal o, el que és el mateix, molt de doblers que innecesàriament es gastaràn en neteja viària.

Dic això ja que sembla ser que els nostres governants valoren molt més que tothom vegi com a davant casa seva passen a fet net un o dues vegades per setmana que no pas trobar un punt intermig entre qualitat-preu i servei. Sembla ser que s'ha tirat la casa per la finestra en aquestes qüestions (no hem d'oblidar que s'ha duplicat el pressupost inicial), i que aquesta important dotació s'ha donat "casualment" en el moment en que el senyor batle té un curriculum destacat sobre aquesta temàtica. No es posa en dubte que els seus coneixements hauran tingut un pes destacat en les millores aportades i que el poble ho notarà. Ara bé, és que justament es dona aquest cas quan ell, és batle, ha fet feina molts anys en el món dels fems i de la neteja viaria. Per posar un exemple és com si el senyor Ferrer, quant era batle, realitzés una important millora pressupostària en marketing turístic sobre les maravelles de Cala Rajada i conseqüentment aquest acte suposés una dotació econòmica directe per a que l'Associació Hotelera pogués realitzar totes les activitats necessaries per dur a terme la millora de la publicitat del terme on, "casualment", el senyor Ferrer ha fet feina o fa feina per l'Associació Hotelera. Estireu d'acord que al manco seria curiós, no?. No vull dir que hi hagi mans negres però sense cap dubte aqui hi ha un exel·lent beneficiat...i és la seva antiga empresa malgrat hagi canviat de propietari. Supós que deu tenir molts amics o coneguts que li deuen donar les gràcies per haver aconseguit tant important millora econòmica...


Aquesta notícia m'ha suscitat diverses qüestions com per exemple:

- De 400000 a 800000 euros en neteja viaria. Si puc recordar bé és curiós com els nostres estimats governants varen exclamar només entrar que l'Ajuntament estava baix mínims econòmics. Sabien que la situació era dolenta però no s'imaginaven que era TANT DOLENTA. Doncs bé, o la situació no era tant dolenta o bé els nostres governants s'han tornat bojos. O abans la situació de medis i serveis era penosa (400000 euros?, no sé no sé) o ara serà un servei de luxe; pel que es veu hi ha molt poca coherència a aquest equip de govern. És evident que qualcú s'ha baixat els calçons...

- No vull pensar que hagués passat si aquesta millora econòmica la hagués fet un partit de l'oposició. Estic segur que les hipocresies, les notícies als diaris i altres comentaris haguessin sorgit per doquier. Clar, com que els "progres" son els bons...

- De veritat es notarà la pressumpta millora?, aquesta millora anirà en proporció a l'augment pressupostari que s'ha realitzat?. Potser si potser no...tot depén dels ulls en que heu vulguis veure, no?.

- I davant totes aquestes millores i pel que, sembla ser, que Capdepera es farà neta gairebé tota sola doncs...i "los vigilantes del medio ambiente", que faràn a partir d'ara?, ara tot anirà via satèl·lit i no caldrà vigilar tant a la concessionaria a peu de carrer, no?. Amb totes les millores realitzades seguiran controlant dia a dia "la qualitat del servei"?. No sé, no sé, tot sona a incoherencia organitzativa o fracàs de gestió.

- Ah per cert!, als 800000 euros que costa la neteja viaria, també caldrà sumar el que costa el servei de contenidors, de manteniment de zones verdes, platges, recollida selectiva i, a més, caldrà sumar el que costa només en nòmines el Departament de Medi Ambient, gairebé uns 8000 euros/mes amb regidora inclosa (aproximadament uns...112000 euros/any en nòmines!). De quant esteim parlant en total dels serveis i departament?...de més 3.000.000 euros a l'any en despeses en medi ambient?. I això?, això és sostenible?. En èpoques de crisi com les que esteim passant, en temporades turístiques com les esteim sofrint, el nostre Ajuntament es permet el luxe de fer totes aquestes despeses?. De veritat es pensen que aconseguiran qualque any davallar els impostos si segueixen actuant d'aquesta manera?. Senyors meus, els actuals governants han perdut el nord. De veritat es pensen que actuant així jo tindré més ganes de reciclar i de lluitar contra el canvi climàtic i tot això?, pujant-me els impostos?, el que m'està entrant ganes és la de sortir al carrer i embrutar tot el què pugui!.

Jo tinc una hipoteca, dos fills per cuidar, faig tot el que puc per estalviar, just puc arribar a final de mes i ara puc preveure que els impostos de l'any que vé acabaran amb la meva economia. Envers de dur endavant polítiques de dinamització econòmica local o desestacionatizació turística, el que aconseguiran serà la d'aufegar més les economies locals (tant familiars com empresarials dels autònoms i petites empreses). Això és normal d'una política socialista-verda-pesemera i d'ucap?. Anam a menys...I com diem, sobre una despesa que està per comprovar la seva efectivitat però el que està clar que aquesta actuació ni durà més turistes, ni durà més doblers ni durà més prosperitat al municipi. Com dic, els nostres governants s'han tornat bojos. Tant brut estava el poble abans de fer aquesta millora?, per favor no facin riure!.

Adeu!
Cati Mesquida. Una persona indignada


Image