Clica per ampliar la imatge


Després de l'enrenou de l'estiu, que convida constantment a viure cap a fora, és un bon moment per tornar-nos a centrar i ordenar-nos interiorment. Al novembre vam començar un nou curs de mindfulness, impartit per MATEU ESTARELLAS.
És un curs apte tant per a aquells que mai no han meditat, com per a aquells que ja coneixen la meditació però desitgen refrescar conceptes, reprendre la pràctica i aprofitar la sinergia de la meditació en grup.
Fins i tot aquells que ja han fet alguna formació de mindfulness amb Mateu es poden aprofitar dels continguts actualitzats d'aquest curs.
Mindfulness és un conjunt de pràctiques, basades en els ensenyaments budistes, que tenen com a objectiu entrenar la nostra ment per mantenir l'ATENCIÓ i la CONCENTRACIÓ i centrar-se en el moment present.
Mantenir la ment concentrada aporta CALMA i SERENITAT, imprescindibles no sols per a la sensació de benestar, sinó també per tenir una VISIÓ CLARA sobre la realitat, una visió no distorsionada pels nostres prejudicis i per les nostres reaccions emocionals.
Per tot això podem dir que la pràctica continuada de mindfulness ens aporta pau, per una banda, i per altra ens permet desplegar una mirada objectiva sobre la realitat i sobre nosaltres mateixos. Amb el temps, mindfulness deixa de ser un exercici per convertir-se en una ACTITUD DAVANT LA VIDA. Aquesta actitud, d´ATENCIÓ PLENA AL MOMENT PRESENT, ens allibera de pors, de tensions i, en general, de tots aquells aspectes que poden estar fent problemàtica la nostra existència.