Pel que fa al Ple del passat divendres 3 de març s’ha de dir que ha estat un dels més fluixos i tranquils del que duim de legislatura. En qualsevol cas, hem de destacar alguns dels temes que es varen votar o debatre.






            En primer lloc s'ha de destacar l’aprovació de l’Estudi de Detall i agrupació de dos solars a cala Mesquida, propietat de l’empresa que explota el complex hoteler, per tal de fer-hi una guarderia. Vàrem advertir l’equip de govern que la guarderia, així com una pista de jocs annexa, ja està construïda i demanàrem si s'havia aixecat alguna inspecció atès que la construcció s’hauria iniciat -i acabat- pendent de l’estudi de detall i l’agrupació dels solars per part de l’Ajuntament. Ens vàrem abstenir.


            En segon lloc cal fer menció a l’aprovació de la pujada de les taxes i tarifes de l'Escola de Música. Entenem que s’ha volgut fer massa via a aprovar aquesta modificació sense abans haver intentat trobar altres solucions -mancomunar serveis amb altres ajuntaments o graduació de les tasses segons els ingressos de les famílies-, com ja proposàrem en una instància presentada fa poc temps. Pareix que, després de la nostra petició, la regidora de Cultura va mantenir una reunió amb els regidors dels municipis veïns per tractar la possibilitat de mancomunar el servei, trobada que, segons explicà l'equip de govern, no va donar cap fruit. És evident que amb una reunió no se solucionarà una problemàtica complexa com aquesta, i també és cert que la petició de graduar les taxes va ser rebutjada pels partits que governen. En conseqüència, hi votàrem en contra perquè suposa fer més difícil l’accés a la cultura i a la formació musical a moltes persones que ho estan passant molt malament amb la crisi econòmica. 


            Per altra banda, volem agrair a tots els partits amb representació en el Consistori -inclosos els de l’equip de govern- que votassin a favor d’estudiar la possibilitat de compensar el deute que manté l’Ajuntament amb petites empreses i autònoms, mitjançant els tributs ja vençuts que puguin deure aquestes mateixes empreses. La nostra intenció inicial, com s’exposa a una moció que presentàrem mesos enrere, era que l’equip de govern aplicàs aquests mecanismes el més aviat possible, però al final tot plegat va quedar amb la intenció d’estudiar el tema. En qualsevol cas ens hem de felicitar que arran de la nostra moció s’hagi obert la porta perquè algun dia els petits empresaris puguin passar comptes amb l’Ajuntament d’una forma més àgil i ràpida. Estarem pendents de la feina que pugui fer l’equip de govern en aquest aspecte.


            Finalment, en el torn de preguntes ens vàrem interessar per distints assumptes com ara el tancament de l’accés a s’Agulló. El regidor de Medi Ambient va assegurar que abans que comenci l’estiu el tema estarà arreglat.

 
           També ens vàrem interessar per la situació de les vivendes de protecció oficial pendents de lliurar a Capdepera, així com per la nova ocupació de via pública de les terrasses del passeig Gabriel Roca de Cala Rajada. La intenció de l’Ajuntament és donar llum verda a aquesta nova distribució de les terrasses, decisió a la qual en oposarem, com vàrem fer saber, atès que privarà els vianants de poder accedir a la zona del passeig per la part més pròxima a la mar, sense que es puguin descartar alguns problemes en moments de gran afluència, com per exemple a les Festes del Carme. Vàrem proposar a l’equip de govern que consultàs als veïns de Cala Rajada sobre aquest assumpte doncs és una qüestió on la participació ciutadana és de vital importància.