Aplicació cartogràfica marina a l’abast del ciutadà


Mostra aspectes relacionats amb la pesca a les Illes Balears, les zones de fondeig regulat o el límit de les aigües jurisdiccionals

Tècnics de la Direcció General de Medi Rural i Marí han elaborat un nou visor de cartografia, SIGPES (Sistema d’Informació Geogràfica de Pesca), que permet a qualsevol ciutadà accedir a diversos mapes temàtics relacionats amb la pesca a les Illes Balears, com són les reserves marines, la veda submarina, les batimetries, les zones de fondeig regulat, les confraries de pescadors o el límit d’aigües jurisdiccionals, així com altres dades que poden resultar interessants.
El programari SIGPES proporciona eines bàsiques de navegació d’un sistema d’informació geogràfica (SIG), eines d’identificació sobre els elements, o la possibilitat de carregar en el visor de mapes altres serveis de mapes web disponibles a Internet. També permet localitzar elements en el mapa mitjançant la introducció del nom concret, mesurar àrees i distàncies o seleccionar l’escala de visualització. 



L’aplicació es pot consultar a la pàgina web de la Direcció General de Medi Rural i Marí (https://apps.caib.es/sigpes/). Ha estat cofinançada pel FEP (Fons Europeu de Pesca) i l’IFOP (Instrument Financer d’Orientació de la Pesca), en el marc del projecte d’inversió “Servei per al desenvolupament i la implantació d’un sistema d’informació geogràfic sobre la informació pesquera”.