CONVOCATÒRIA PROVES DE CATALÀ, JULIOL 2011



Informació i inscripcions : del 18 d'abril al 6 de maig
al Servei d'Assessorament Lingüístic municipal
Pl. Sitjar, 5., 1r pis.
tel. 971 563052 ext. 0198






La convocatòria de juliol de 2011 introdueix canvis importants en els nivells, el sistema d’avaluació i l’organització.

L’adaptació dels certificats de coneixements generals de llengua catalana al Marc europeu comú de referència per a les llengües —regulada en el recentment aprovat Decret 16/2011, de 25 de febrer, d’avaluació i certificació de coneixements de llengua catalana— suposa un nou plantejament en el sistema d’avaluació que es reflectirà en la propera convocatòria de proves.
 
La novetat principal és el canvi en la distribució de nivells de coneixement, de manera que es posa fi als certificats tradicionals A, B, C i D. A partir d’ara els nivells es corresponen als que estableix el Consell d’Europa per a l’avaluació de les llengües modernes. D’aquesta manera, les persones interessades es podran examinar dels nivells A2 (equivalent a l’anterior A), B1, B2 (equivalent a l’anterior B), C1 (equivalent al C) i C2 (equivalent al D). Així mateix, es manté el certificat de coneixements específics de llenguatge administratiu (nivell E).
 
Des de la perspectiva del comunicativisme i amb l’objectiu de tenir més en compte les competències comunicatives com la funcional, la discursiva o la capacitat d’interacció, es modifiquen també l’estructura de les àrees i la puntuació corresponents a la prova de cada un dels certificats. En aquest sentit, un dels canvis importants és la prova d’expressió oral, en què hauran d’intervenir alhora dos examinands, per tal d’avaluar-ne la capacitat d’interacció. Una altra de les novetats en aquesta àrea de l’examen és que NOMÉS HAURAN DE FER LA PROVA ORAL LES PERSONES QUE HAGIN SUPERAT LA PART ESCRITA.
 
Pel que fa al calendari de la convocatòria, el termini per fer la inscripció és del 18 d’abril al 6 de maig. Les proves escrites es faran el cap de setmana del 2 i 3 de juliol (dissabte, certificats A2, B1, B2 i E; diumenge, certificats C1 i C2).
 
El 19 de juliol els examinands ja podran consultar els resultats de les proves escrites i s’informarà els que l’hagin superada de quin dia han d’anar a fer la prova oral. L’exposició dels resultats finals provisionals serà el 9 de setembre de 2011.
 
Les persones que hi estiguin interessades, poden accedir a una informació més completa sobre l’estructura i la temporització de les proves a través de la pàgina web de la Direcció General (http://dgpoling.illesbalears.cat).
 
D’altra banda, aquesta adaptació dels certificats al marc europeu ha fet necessari dictar una NOVA DISPOSICIÓ QUE RECULL ELS TÍTOLS, DIPLOMES I CERTIFICATS  D’ALTRES INSTITUCIONS I ORGANISMES QUE ES CONSIDEREN EQUIVALENTS als certificats de la Direcció General de Política Lingüística. Aquestes homologacions es regulen en l’Ordre del Conseller d’Educació i Cultura de 30 de març de 2011, publicada en el BOIB número 53 el passat dissabte 9 d’abril (http://boib.caib.es/pdf/2011053/mp70.pdf).