EL BLOG DEL SERVEI
D’ASSESSORAMENT LINGÜÍSTIC,
A PUNT PER TRIAR I REMENAR

 







Aprofitant les eines que la xarxa ofereix, s’ha actualitzat el blog del Servei d’Assessorament Lingüístic municipal (al qual es pot accedir des de la web municipal www.ajcapdepera.net i clicant sobre la icona del SAL) a fi de fer-lo una eina activa i que, entre d’altres, serveixi de plataforma d’aprenentatge per a l’alumnat de català de Capdepera (bé des de l’assistència a classe, des de l’autoaprenentatge o una consulta puntual).

Així, s’ha inclòs la informació referent als nous certificats de català segons el Marc Europeu Comú de Referència, sobre la nova estructura de les proves, objectius i continguts que ha elaborat la Direcció General de Política Lingüística del Govern Balear i recursos d’aprenentatge de A2, B1, B2 i C1.

També s’ha ampliat l’apartat Enllaços, afegint-hi un apartat específic d’aprenentatge de català que inclou des de pàgines d’autoaprenentatge com PELC i Parla.cat, a un resum de gramàtica i webs més específiques per a l’elaboració de textos –com Argumenta-.

A banda s’hi han inclòs altres eines com diccionaris i altres webs per resoldre dubtes puntuals en línia.

També dins l’apartat Falques lingüístiques de Curiositats de llengua, hi ha penjades en formes de fitxa les falques correctores que puntualment s’emeten a Capdepera Ràdio sobre diferents aspectes de llengua. Recomanam aquestes fitxes com a complement d’estudi per a l’alumnat de B1 i B2.

A l’hora d’analitzar el tipus de consultes que hom fa d’aquestes fitxes, hem fet un ‘top ten’ de les fitxes lingüístiques més consultades, que seria el següent:

El rànquing de consultes l’encapçala l’explicació entre COMPTE-CONTE-COMTE, amb 3960 vistes. En segon lloc, amb 1966 visites, saber quan la partícula PERQUÈ s’escriu junta o separada. En tercera posició, amb 1186 visites, la consulta sobre NO OBSTANT. En quart lloc, amb 651 visites, la diferència entre QUAN-QUANT. La mitjana de visites d’una fitxa és d’unes 200.