Les monedes de 50 cèntims d'euro emeses per la Fàbrica Nacional de Moneda i Timbre d'Espanya (FNMT) no compleixen la normativa europea i s'han de retirar del mercat abans del 31 de desembre. El Banc d'Espanya ha detectat l'error després de rebre diferents trucades de fabricants de màquines de venda automàtica en les quals informaven que tots els aparells ja adaptats a la nova moneda retornaven les de mig euro.


   Aquestes trucades han fet que l'organisme emissor hagi comprovat que aquestes monedes superen el pes reglamentari establert pel Banc Central Europeu i que, per tant, són il·legals. Ara el problema és que milers de ciutadans espanyols ja han adquirit aquestes monedes no reglamentàries dins l'euromoneder, una situació que també es produeix a França i a Grècia, dos països que també han distribuït monedes de 50 cèntims d'euro fabricades per la FNMT espanyola. El canvi d'aquestes monedes s'ha de fer abans del dia 1 de gener. El Govern central ha habilitat punts per canviar aquestes monedes a tots els municipis espanyols i tendran horari d'apertura especial (la majoria fins a les 20 h)

   Les monedes de 50 cèntims estan fetes d'aliatge de coure (Or nòrdic), tenen un pes de 7,80 grams, un diàmetre de 24,25 mm i la vorera ondulada.



Consultau el llistat oficial de punts de recollida a Mallorca:
A Capdepera sols es podrà fer a les oficines bancàries de Sa Nostra i "la Caixa"