"Des de MÉS per Capdepera fa temps que tenim la convicció que la idea és privatitzar el Castell a poc a poc."



El Castell de Capdepera, el principal monument històric del nostre municipi, s'enfronta actualment a retallades d'horari que han generat preocupació entre la població local. Aquesta reducció d'horari durant els migdies és a causa de la manca de personal per mantenir-lo obert tot el dia. 

Tot i que el Castell de Capdepera és una de les atraccions turístiques més populars, la falta de previsió ha fet que l'Ajuntament s'hagi vist obligat a ajustar els horaris, decisió que ha generat crítiques per por a que això pugui afectar negativament l'oferta cultural i patrimonial de Capdepera poble.

Aquesta reducció es va posar damunt las taula a la darrera reunió de l'Organisme Autònom del Castell, depenent de l'Ajuntament de Capdepera, que té com a missió preservar i difondre la història i el patrimoni cultural del Castell de Capdepera, així com promoure la participació ciutadana en la seva conservació i enriquiment.

Des de MÉS per Capdepera ja fa temps que tenim la convicció que la idea és privatitzar els serveis que ofereix el Castell, i donar a empreses privades tasques que ara fan els actuals treballadors i treballadores, en especial manteniment i jardineria. 

Els problemes de manca de personal es podrien haver previst amb temps, ja  que es podrien haver creat noves places per fer front a tota la feina, crear un borsí per cobrir les baixes o, sobretot, treure a concurs les places que han quedat vacants per jubilació o altres motius. Però no ha interessat, i ara just començar la temporada turística no n'ha quedat altre que reduir els horaris.

El Castell és una mostra més del desinterès i absència d'idees de l'equip de govern per revitalitzar Capdepèra poble. Més per Capdepera té com a màxima prioritat garantir els recursos necessaris per a la preservació, manteniment i gestió del Castell de Capdepera, un patrimoni que és de tots els gabellins i gabellines, però  també un pla específic per a tot el nucli urbà.


Més per Capdepera