Tot i que Sant Antoni no pot "passar de llis" i qualque cosa es farà, manifesta l'Obreria



COMUNICAT OFICIAL:


L'Ajuntament de Capdepera i l'Obreria de Sant Antoni han decidit suspendre les Festes de Sant Antoni 2021 per les restriccions de mobilitat i reunions que les autoritats competents han decretat per la salvaguarda de la salut enfront de la Covid-19 i el repunt de casos a les Illes Balears.

En una carta signada per ambdues institucions, consideren aquesta decisió com una "trista i dolorosa situació que provoca la suspensió dels actes més tradicionals del nostre municipi", alhora que imploren a Sant Antoni que "sobretot enguany, que no només vetlli pels animals i l'agricultura del nostre poble, sinó també que lluiti contra el 'Dimoni' del Coronavirus per a doblegar-lo definitivament".

Per finalitzar, l'Ajuntament i l'Obreria conviden al poble de Capdepera a celebrar Sant Antoni 2021 des de casa seva, sempre complint amb les normes vigents i encoratjant els gabellins "a agafar forces per a la futura celebració de Sant Antoni 2022, que ben segur serà recordada durant molts anys. Fins aleshores, vos demanam respecte i veneració a la nostra festa i al nostre Sant", acabant la missiva amb un "Visca Sant Antoni. Visca Capdepera".

El batle, Rafel Fernández i la regidora de Festes, Carmen Corraliza, han coincidit en assenyalar que "la situació d'extrema gravetat que estem vivint a hores d'ara amb una crescuda important de casos de la Covid-10 a la nostra comunitat fa que la responsabilitat vagi per davant de les ganes de festa".

Des de l'Obreria de Sant Antoni, el seu president, Kiko Melis, ha manifestat que "aquesta ha estat la decisió més trista i mala de prendre que he hagut d'afrontar des que sóc president de l'entitat", malgrat que ha considerat la "necessitat total i absoluta de suspendre la festa més emblemàtica del municipi pel bé col·lectiu".

Ambdues institucions preguen a Sant Antoni que vetlli no només pels animals i l'agricultura del poble sinó que també lluiti contra el 'dimoni' del Coronavirus per a doblegar-lo definitivament.





En conversa amb l'Obreria de Sant Antoni, ens comenten que Sant Antoni és una festa de carrer i no hi ha res virtual que pugui substituir aquest sentiment. Dit això, consideren que "sant Antoni no pot passar de llis". Ben segur que es farà un cartell i l'argument. L'Ofici de Sant Antoni, tot i que depen de l'Església i la normativa que hi hagui dia 17 de gener, si es fa, l'Obreria hi assistirà. També, com cada any, des de l'Ajuntament es posarà la música de Sant Antoni els dies prèvis.

Per altra banda, es plantegen convocar la picarolada cadascú des de ca seva. També decorar ca l'obrer major i fer el clam a festa, això sí, virtualment emetent-lo pel facebook de Sant Antoni. Una altra iniciativa que està damunt la taula i, no seria mala idea, és convocar a que tot el poble penjàs de la façanade ca seva el mocador o mocadors vermells de Sant Antoni. 

Esperem que aquestes "petites" iniciatives puguin dur-se a terme per què la situació COVID ho permeti. Ah! i un darrer comentari que ens han fet arribar d'algú que li ha fet mal a la vista: Obreria s'escriu amb "e" d'obrer (tant en català com en castellà) 

Mo